GOSSIP

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς

Ένοχος κατά πλειοψηφία για τους δυο από τους τέσσερις βιασμούς που τον οδήγησαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου κρίθηκε ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης.

Το δικαστήριο μετά από διάσκεψη τριών και πλέον ωρών αποτιμώντας τα στοιχεία της πολύμηνης διαδικασίας έκρινε ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για το κακούργημα του βιασμού σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών.

 Σύμφωνα με την απόφαση η πρόεδρος και η εξ αριστερών δικαστής είχαν τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί αθώος για το σύνολο των κατηγοριών.

Νωρίτερα η πρόεδρος είχε  από έδρας είχε ανακοινώσει ότι ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος ομόφωνα για τον τέταρτο καταγγέλλοντας ο οποίος δεν εμφανίστηκε να καταθέσει και κατά πλειοψηφία αθώος για μια ακόμα πράξη βιασμού.


Όπως φάνηκε από την απόφαση που εκφώνησε η πρόεδρος του δικαστηρίου Παναγιώτα Γιούπη οι τακτικοί δικαστές και οι ένορκοι δεν πείστηκαν από τα υπερασπιστικά επιχειρήματα που προέβαλε ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνούμενος ότι έχει τελέσει τις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται.


Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, η οποία ήταν η μικρότερη που διαθέτει το Πρωτοδικείο για την εκδίκαση υποθέσεων αρμοδιότητας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
Κατά την εκφώνηση της απόφασης παρόντες ήταν οι δύο από τους τρεις καταγγέλλοντες που περίμεναν με αγωνία στην απόφαση των δικαστών, όπως και πρόσωπα από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του κατηγορούμενου ο οποίος ψύχραιμος άκουσε την πρόεδρο του δικαστηρίου να ανακοινώνει την ενοχή του.

Η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών για την υπόθεση του 16χρονου αγοριού που κατήγγειλε ότι βιάστηκε το 2011 κατά πλειοψηφία 5 έναντι δύο.

Tο δικαστήριο έκρινε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη αθώο για την υπόθεση του ενήλικα άνδρα που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με τέσσερις ενόρκους να τον απαλλάσσουν λόγω αμφιβολιών.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου και κατά πλειοψηφία (5-2) της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Η απόρριψη του αιτήματος των ελαφρυντικών φέρνει αντιμέτωπο τον σκηνοθέτη με ποινές από 5 έως 15 έκτη κάθειρξης. Ο εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή 12 ετών για την κάθε πράξη.


Το απόγευμα αναμένεται η τελική ετυμηγορία.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!