GOSSIP

Ο Γιάννης Χατζηγεωργίου πήγε ως εθελοντής στα σύνορα της Ουκρανίας [βίντεο]

Το δικό του λιθαράκι στον αγώνα για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους Ουκρανούς πρόσφυγες που ζουν ένα ανείπωτο δράμα μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα τους, θέλησε να προσφέρει ο ηθοποιός Γιάννης Χατζηγεωργίου.

Ο 31χρονος ηθοποιός και πρώην παίκτης του Survivor, βρέθηκε μαζί με άλλους στα μολδαβικά-ουκρανικά σύνορα, για να στηρίξει τους πρόσφυγες από την εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας και σήμερα τον είδαμε να μιλά για αυτή την εμπειρία του στην εκπομπή της Μελέτη.

Ο Γιάννης Χατζηγεωργίου περιέγραψε τις συνθήκες που επικρατούν στα σύνορα Μολδαβίας-Ουκρανίας, καθώς πολλοί Ουκρανοί ξεριζώνονται προκειμένου να φύγουν από την φρίκη του πολέμου.

«Δε το σκέφτηκα καθόλου. Την Τρίτη η ομάδα μου, μου είπε ότι θα πρέπει να πάμε στην Ουκρανία, και αμέσως είπα ναι. Η ομάδα μου έχει κλιμάκια ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών  και πήγαμε Ρουμανία για να μπορούμενα δούμε την κατάσταση στα σύνορα. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν χάσει τίποτα, που έχουν μία οικονομική ευχέρεια, έχουν ένα φορτηγό και τα κατάφεραν. Αλλά υπάρχουν και χιλιάδες άνθρωποι που άφησαν πίσω τους τις περιουσίες τους, τους άνδρες τους, τα αδέλφια τους, γιατί είναι εμπόλεμη ζώνη», ανέφερε αρχικά.

«Καταφέραμε με δυσκολία να περάσουμε τρόφιμα και ρούχα, δώσαμε 2 τόνους καθαρού ρουχισμού και παιχνίδια. Περάσαμε μέχρι το Ρεμί, που δεν έχει περάσει κανείς έως τώρα, περάσαμε από πολλά μπλόκα, κάναμε 4 ώρες να φτάσουμε. Συννενοηθήκαμε με τον δήμαρχο εκεί, προκειμένου να δημιουργήσουμε μία αλυσίδα εφοσιαμού για την Οδησσό. Εκμεταλλευτήκαμε την αλυσίδα αυτή για να περάσουμε φάρμακα στα νοσοκομεία», συμπλήρωσε.

«Στα σύνορα υπήρχε και η κακή πλευρά, υπάρχει ο κίνδυνος του human trafficking, ήθελε πολλή προσοχή», κατέληξε λέγοντας ο Γιάννης Χατζηγεωργίου.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!