GOSSIP

Ο πατέρας του Τσιτσιπά μιλά για την Ουκρανία και για τα tweets του γιου του

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς, ο πατέρας και προπονητής του τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, παραχώρησε μια νέα συνέντευξη και σε αυτή μίλησε και για τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς ο ίδιος έχει καταγωγή από τη Ρωσία και ρωτήθηκε και για το σάλο που προκάλεσε ένα πρόσφατο tweet του γιου του.

Συγκεκριμένα μίλησε στα Παραπολιτικά και την Σάσα Σταμάτη για τη συνεργασία με τον γιο του, τα σχόλια που δέχεται κατά καιρούς από τις δηλώσεις του στο Twitter, αλλά και τη δύσκολη στιγμή που πήγε να χάσει τον Στέφανο από πνιγμό στην Κρήτη.

Κύριε Απόστολε, μπορείτε να μας πείτε κάτι για όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία;
Καλό είναι να μην πολεμάει ο κόσμος. Ολος ο κόσμος είναι προβληματισμένος, γιατί πάντα όταν υπάρχει πόλεμος είναι τεράστιος ο προβληματισμός, και ειδικά όταν ο πόλεμος είναι στην Ευρώπη, χωρίς να υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος να γίνονται αυτά τα πράγματα.

Σας στεναχωρεί όλη αυτή η κατάσταση;
Φυσικά και με στεναχωρεί. Νομίζω ότι όλος ο κόσμος αυτή τη στιγμή είναι ευαισθητοποιημένος με αυτό που συμβαίνει. Ολοι οι άνθρωποι σε τέτοιες καταστάσεις είναι ευαισθητοποιημένοι. Ο κόσμος έχει περάσει πολλά τα τελευταία δύο χρόνια και θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος θα επικρατήσει η λογική. Εύχομαι να λυθεί γρήγορα όλο αυτό το πρόβλημα.

Επαγγελματικά, σε τι φάση είναι ο Στέφανος;
Επαγγελματικά, είναι όλα καλά. Είχαμε μια πολύ καλή πορεία από την αρχή της χρονιάς μετά το χειρουργείο που έκανε στον αγκώνα. Επαιξε στην Αυστραλία και πήγε πάρα πολύ καλά. Τώρα ξεκίνησε η χρονιά. Απλώς, επειδή έλυσε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με το χέρι του και οι ενοχλήσεις που είχε δεν υπάρχουν πια, φαντάζομαι ότι ο ίδιος θα έχει καλύτερη διάθεση και μέσα στο γήπεδο. Είναι όλα πολύ καλά. Παίξαμε ημιτελικούς την περασμένη εβδομάδα.

Στεναχωρήθηκε που έκανε χειρουργείο στο χέρι του;
Εννοείται. Ολοι οι αθλητές στεναχωριούνται, αλλά είναι μέρος του αθλητισμού αυτό. Δεν γίνεται να μην έχεις τραυματισμούς. Απλά, πρέπει να βρίσκεις τρόπους να τους προλαμβάνεις ή να τους λύνεις όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται.

Τα μελλοντικά σχέδια ποια είναι αυτή τη στιγμή;
Μετά το Μεξικό, φεύγει για Αμερική και στη συνέχεια επιστρέφει στην Ευρώπη, με αποκορύφωμα το Ρολάν Γκαρός.

Ιδανικά, τι θα θέλατε;
Ιδανικά, θα θέλαμε να είμαστε υγιείς -το πιο σημαντικό- και να υπάρχει ειρήνη στον κόσμο. Αυτό είναι το πιο ιδανικό. Τα υπόλοιπα είναι να υπάρχει μια κανονική ζωή.

Είστε και ο προπονητής του. Είστε αυστηρός μαζί του;
Πάρα πολύ (γέλια). Δεν υπάρχει αυστηρότητα, υπάρχει συνεργασία. Σε μια συνεργασία θεωρώ ότι επιτρέπονται όλοι οι τρόποι που χρειάζονται για να επιτευχθεί ο στόχος. Νομίζω ότι ο ίδιος ο Στέφανος είναι αυστηρός πολλές φορές με τον εαυτό του παρά εγώ μαζί του. Ισως εγώ κρατάω τα προσχήματα και του υπενθυμίζω κάθε φορά ότι είναι άνθρωπος και ότι πρέπει πολλές φορές να απολαμβάνει τη ζωή του σαν κανονικός άνθρωπος. Μπορεί να είναι μεγάλος αθλητής, όμως, από την άλλη, είναι ένας κανονικός άνθρωπος.

Πόσο εύκολο είναι να είσαι ο πατέρας του αθλητή που προπονείς;
Είναι το πιο εύκολο ουσιαστικά, αρκεί να καταλαβαίνεις κάποια πράγματα για τη ζωή. Το ότι το παιδί σου πρέπει να είναι ένα κανονικό παιδί, πέρα από αυτό που κάνει.

Εχετε περάσει κάποια δύσκολη στιγμή μαζί του;
Οταν κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του κάποια στιγμή που κολυμπούσε, πριν από πέντε χρόνια, στην Κρήτη και βρεθήκαμε όλοι μαζί εκεί. Το σημαντικότερο είναι να είμαστε υγιείς. Αυτό που προσπαθούμε κάθε φορά είναι να μπορέσουμε να βγάλουμε ό,τι δύναμη έχουμε μέσα μας, για να πετύχει αυτά που θέλουμε, γιατί έχουμε μια αποστολή. Προσπαθούμε να βγάλουμε ό,τι δυνάμεις έχουμε.

Κατά καιρούς ο Στέφανος γράφει πράγματα στο Twitter που γίνονται viral, ενώ πολλές φορές έχει δεχτεί αρνητικές κριτικές για τις αναρτήσεις του.
Δεν ασχολούμαι. Εγώ δεν έχω καν Twitter. Δεν υπάρχει λόγος ο κόσμος να επιτίθεται, γιατί αυτή είναι η ζωή ενός αθλητή. Δεν είναι μόνος του, είναι σε ένα σύστημα μέσα. Το σύστημα προσπαθεί πάντα να τον κάνει να κάνει πράγματα που πολλές φορές δεν εκφράζουν τον ίδιο. Είναι μέρος της δουλειάς αυτό. Ο Στέφανος είναι ένας ταπεινός άνθρωπος και ένα κανονικό παιδί. Παιδί της διπλανής πόρτας.

Πηγή: zappit.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!