GOSSIP

H Angelina Jolie εμφανίστηκε στο Κογκρέσο [βίντεο]

Στη Ουάσινγκτον βρέθηκε τις τελευταίες ώρες η χολιγουντιανή σταρ και πρέσβειρα των Ηνωμένων Εθνών Angelina Jolie και μίλησε στο Κογκρέσο για την ενδοοικογενειακή βία.

«Στέκομαι εδώ, στο κέντρο της εξουσίας της χώρας μας και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι όλους όσους έχουν αισθανθεί ανίσχυροι στα χέρια των κακοποιητών τους από ένα σύστημα που έχει αποτύχει να τους προστατεύσει», είπε χαρακτηριστικά η Αντζελίνα Τζολί, μιλώντας στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. «Η φρικτή αλήθεια είναι ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι σύνηθες φαινόμενο» πρόσθεσε η 46χρονη ηθοποιός.

Υπενθυμίζεται ότι η 46χρονη ηθοποιός  κατηγορεί τον πρώην σύζυγό της Μπραντ Πιτ ότι είχε χτυπήσει τον γιο τους Μάντοξ όταν ο τελευταίος ήταν 15 ετών, κάτι το οποίο διαψεύδει ο ίδιος.

Στο ταξίδι της αυτό η σταρ συνοδεύονταν από τη μια κόρη της, τη Zahara 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Angelina Jolie (@angelinajolie)

 

Την Τετάρτη (09.02.2022), λίγες ώρες μετά την ομιλία της Αντζελίνα Τζολί στο Κογκρέσο, μια διακομματική επιτροπή αμερικανών γερουσιαστών κατέληξε σε συμφωνία για την ανανέωση ενός επί μακρόν ανενεργού νόμου με στόχο την ενίσχυση της προστασίας από την ενδοοικογενειακή βία. 

Η ισχύς του Νόμου για την Βία Κατά των Γυναικών έληξε στο τέλος του 2018 και ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είχε αρχικά υποστηρίξει το σχέδιο νόμου ως γερουσιαστής το 1994, είχε κάνει εκστρατεία για την ανανέωσή του. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την ανανέωσή του με ψήφους 244-172 πριν από σχεδόν ένα χρόνο, αλλά η διαδικασία πάγωσε στο Κογκρέσο εν μέσω κομματικών αντιδικιών σχετικά με την πρόσβαση σε όπλα και θεμάτων που αφορούν διεμφυλικά άτομα.

«Ο λόγος που πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται για να βγουν από κακοποιητικές καταστάσεις είναι ότι τους έχουν κάνει να αισθάνονται ασήμαντοι. Όταν υπάρχει σιγή από ένα Κογκρέσο υπερβολικά απασχολημένο για να ανανεώσει την ισχύ του Νόμου για την Βία Κατά των Γυναικών επί μια δεκαετία, αυτό ενισχύει την αίσθηση της έλλειψης αξίας. Σκέφτεσαι, νομίζω ότι ο κακοποιητής μου έχει δίκιο. Δεν αξίζω και πολλά», είπε η Αντζελίνα Τζολί.

Οι ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές Τζόνι Ερνστ και Λίζα Μουρκόφσκι και οι δημοκρατικοί Ντικ Ντέρμπιν και Νταϊάν Φάινσταϊν εξέδωσαν ένα κοινό δελτίο Τύπου επιβεβαιώνοντας ότι κατέληξαν σε μια “συμβιβαστική” συμφωνία για την ανανέωση της ισχύος του νόμου.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι είναι “ευγνώμων που αυτό το κρίσιμο διακομματικό σχέδιο νόμου προχωράει και ανυπομονώ να μου το φέρει το Κογκρέσο στο γραφείο μου χωρίς καθυστέρηση”.

Δείτε βίντεο με την ομιλία της Jolie

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!