GOSSIP

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη εξηγεί γιατί έγινε ανάδοχος ενός αγοριού από την Κένυα

Η 66χρονη τραγουδίστρια έχει γίνει εδώ και λίγα χρόνια ανάδοχος ενός παιδιού από την Κένυα και σε νέα συνέντευξή της μίλησε για αυτή την απόφασή της.

«Στηρίζω το ίδρυμα «ΣΟΦΙΑ για τα παιδιά»εδώ και χρόνια γιατί επιτελεί ένα συγκλονιστικό και πολύπλευρο έργο στη Κύπρο και στη Κενυα . Υιοθέτησα τον μικρό Clemens ένα παιδί που μεγάλωνε στις φυλακές Να Κούρου (Κενυα)και Τώρα είναι στην αγκαλιά του Ορφανοτροφείου Μακάριος στη Κένυα. Αυτά που είδα και ένιωσα αυτά που με άγγιξαν δεν περιγράφονται με λόγια. Με την υιοθεσία κάνεις ένα δώρο στη ψυχή σου , το κυριότερο όμως είναι ότι κάνεις ένα παιδί ευτυχισμένο και του δίνεις διάδρομο απογείωσης στη ζωή του.» είχε γράψει πριν από 6 μέρες (με αφορμή την Παγκόσμια Μερα Αναδοχής 31/5/2021) η τραγουδίστρια στο Instagram, αναρτώντας φωτογραφίες από το ταξίδι της στην Κένυα το 2017, όταν έγινε ανάδοχος του 13χρονου σήμερα αγοριού, 

Τώρα η δημοφιλής τραγουδίστρια μίλησε στο Secret και τη Σπυριδούλα Τριάντου και προέτρεψε όλους τους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ανέφερε αρχικά σχετικά με την αναδοχή ενός παιδιού: «Το να γίνεις ανάδοχος ενός παιδιού είναι ευλογία! Είναι τόσο απλό, αλλά τόσο μεγάλο, που σου γεμίζει την ψυχή. Είναι τόσο ωραίο να βλέπεις ένα παιδί να χαμογελά και να ξέρεις ότι κι εσύ συνέλαβες σε αυτό. Στηρίζω το ίδρυμα “Σοφία για τα παιδιά” εδώ και χρόνια, γιατί επιτελεί ένα συγκλονιστικό και πολύπλευρο έργο.

Το 2017 επισκέφθηκα το Ορφανοτροφείο Μακάριος στην Κένυα και τις φυλακές και διαπίστωσα πόσο σημαντική είναι η υιοθεσία παιδιών – είδα παιδιά που έχουν μέλλον και ελπίδα. “Υιοθετώντας” ένα παιδί, βοηθάς στο μεγάλωμά του, στις σπουδές του και του προσφέρεις όσο το δυνατόν ίσες ευκαιρίες µε τα άλλα παιδιά. Αυτή η συµβολική υιοθεσία προσφέρει στα παιδιά φαγητό, μόρφωση, οικογενειακή προστασία, στέγη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τους πρώτους μήνες της ζωής τους μέχρι το πανεπιστήμιο».

Για τον μικρό Kλέµενς, η ίδια είπε µε υπερηφάνεια: «“Υιοθέτησα” µε μεγάλη χαρά ένα παιδί που μεγάλωνε στις φυλακές Νακούρου και τώρα είναι στην αγκαλιά του ιδρύματος στην Κένυα. Είναι ήδη 13 χρόνων και άριστος μαθητής. Ειλικρινά, το σπουδαίο έργο της Μαρίνας Σιακόλα είναι ένας ύμνος στη ζωή αυτών των παιδιών. Ήμουν, είμαι και θα είμαι δίπλα τους για πάντα και σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να “υιοθετήσετε” και εσείς ένα παιδί. Θα κάνετε ένα δώρο στην ψυχή σας και -το κυριότερο- θα κάνετε ένα παιδί ευτυχισμένο προσφέροντας µόνο 20 ευρώ τον μήνα. Μαζί μπορούμε να αλλάξουµε τον κόσµο».

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!