GOSSIP

Eurovision 2021: Το κοινό χάρισε τη νίκη στην Ιταλία - Στη 10η θέση η Ελλάδα

Σε... θρίλερ εξελίχθηκε ο χθεσινός Τελικός της Eurovision, αφού τρεις χώρες (Ελβετία, Γαλλία, Μάλτα) ήταν πολύ κοντά στη βαθμολογία των επιτροπών των χωρών, αλλά με τη βαθμολογία του κοινού την πρωτιά πήρε η Ιταλία.

Με το που άρχισαν να ακακοινώνονται χθες οι βαθμολογίες των επιτροπών της κάθε χώρας, φάνηκε πως η Ελβετία, θα κατακτούσε τη νίκη,  δίνοντας μάχη με τις Γαλλία και Μάλτα, αλλά και την Ιταλία.

Σε πρώτη φάση ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών. Οι 39 χώρες που συμμετέχουν φέτος ανακοίνωσαν μέσω των αντιπροσώπων τους τις αναλυτικές βαθμολογίες τους, οι οποίες είχαν ομολογουμένως μεγάλο ενδιαφέρον.

Στη πρώτη θέση των επιτροπών τερμάτισε με 267 βαθμούς η συμμετοχή της Ελβετίας, με το μεγάλο φαβορί Γαλλία να… “περιορίζεται” στη 2η θέση με 248 βαθμούς. Τη πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η Μάλτα στη 3η θέση, η Ιταλία στη 4η θέση και η Ισλανδία στη 5η θέση. Η Ελλάδα κατάφερε να συγκεντρώσει 91 βαθμούς από τις επιτροπές κερδίζοντας μάλιστα και δύο “12άρια”, ένα από τη Κύπρο και ένα από τη Γαλλία. Η Κύπρος τερμάτισε με 50 βαθμούς στην 16η θέση. Μεγάλα φαβορί όπως Ρωσία, Ουκρανία και Λιθουανία δεν τερμάτισαν όσο ψηλά περίμεναν στη φάση αυτή. Στη τελευταία θέση με 0 βαθμούς, το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αμέσως μετά ακολούθησε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του televoting. Στη πρώτη θέση με 318 βαθμούς τερμάτισε η Ιταλία, στη 2η θέση με 267 η Ουκρανία και 3η με 251 η Γαλλία. Η Ελλάδα τερμάτισε επίσης στη 10η θέση έχοντας συγκεντρώσει 79 βαθμούς. Η Κύπρος δυστυχώς δεν συγκέντρωσε πάνω από 44 βαθμούς από το κοινό. Εντύπωση προκάλεσε η μη κατάκτηση βαθμών από το κοινό (κοινώς μηδέν βαθμοί) για τις Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Γερμανία οι οποίες όλες ήταν χώρες που συμμετείχαν απευθείας στον Μεγάλο Τελικό.

Μεγάλη νικήτρια χώρα στη συνδυαστική ψηφοφορία επιτροπών και κοινού αναδείχθηκε με 524 βαθμούς η Ιταλία, ενώ τη πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν η Γαλλία και η Ελβετία με 499 βαθμούς και 432 βαθμούς αντίστοιχα. Η Ελλάδα κατέκτησε την 10η θέση (170 βαθμοί) ενώ η Κύπρος την 16η θέση (94 βαθμοί). Το Ηνωμένο Βασίλειο παρέμεινε με μηδέν βαθμούς στη τελευταία θέση.

Εντυπωσιακή ήταν η άνοδος και της Ισλανδίας και της Ουκρανίας μετά το televoting

Δείτε τις εμφανίσεις της τελικής 5άδας.

 

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!