GOSSIP

Τι κοινό έχουν Brad Pitt και Leonardo DiCaprio;

To κοινό τους πάθος για την τέχνη και τη συλλογή έργων τέχνης ενώνει τους επώνυμους ηθοποιούς.

Εξάλλου, για κάποιους σούπερ σταρ του Χόλιγουντ, η συλλογή έργων τέχνης είναι μια σοβαρή επιχείρηση.

Ακόμη και μετά την πώληση δύο εκ των πιο πολύτιμων έργων του, ο μεγιστάνας της βιομηχανίας του θεάματος, David Geffen, έχει συγκεντρώσει μια συλλογή έργων τέχνης αξίας περίπου 2.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή περίπου το 1/3 της συνολικής περιουσίας του αξίας 7 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Wealth-X.

Και αυτό το ποσό προκύπτει μετά από τις αξιοσημείωτες πωλήσεις του Geffen των έργων «Number 5» του Τζάκσον Πόλοκ και του «Woman III» του Willem de Kooning, που τα είχε αγοράσει συνολικά 277 εκατομμύρια δολάρια το 2006.

Αλλά ο Geffen, δεν είναι ο μοναδικός που ενδιαφέρεται για την αγορά έργων τέχνης.

Σύμφωνα με την έκθεση, η συνολική αξία των έργων που ανήκουν στους top 10 συλλέκτες του Χόλιγουντ ανέρχεται στα 53.7 δισ. δολάρια ή στο 16% της συνολικής περιουσίας τους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ραγδαία αύξηση αξία της τέχνης βοήθησε στο να ενισχυθούν αυτά τα ποσά. Η συζήτηση για την άνοδο της τέχνης συνεχίζεται καθώς οι παγκόσμιες πωλήσεις της τέχνης αυξήθηκαν σε ένα ιστορικό υψηλό όλων των εποχών, φτάνοντας τα 53.7 δισεκατομμύρια δολάρια το περασμένο έτος, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της TEFAF για την αγορά τέχνης.

Αλλά η συλλογή έργων τέχνης δεν είναι μόνο επένδυση. Υπάρχει προφανώς και η απόλαυση της ίδιας της τέχνης καθώς και του γοήτρου που επιφέρει.

Η τεράστια συλλογή «Star Wars» του George Lucas, περιλαμβάνει έργα από τον Norman Rockwell και τον Alberto Vargas, μεταξύ άλλων. Ο Lucas θα μοιράζεται τμήματα της συλλογής του με το κοινό, όταν ανοίξει το μουσείο των 300 εκατ. δολαρίων στο Σικάγο, πιθανότατα το 2018.

Το Wealth-X υπολογίζει ότι η συλλογή του Lucas αξίζει 600 εκατ. δολάρια, ποσό που τον τοποθετεί δεύτερο στη λίστα μετά τον Geffen.

Δείτε το top 10 της κατάταξης παρακάτω:

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!