GOSSIP

Η Ζέτα Δούκα μάλλον ενοχλήθηκε με την ανάρτηση της Σμαράγδας Καρύδη

Ο τρόπος που τοποθετήθηκε δημόσια η Σμαράγδα Καρύδη για το θέμα των αλλεπάλληλων καταγγελιών που μαστίζουν πλέον το χώρο του ελληνικού θέατρου, μάλλον ενόχλησε τη Ζέτα Δούκα, που ήταν και το πρόσωπο που ουσιαστικά άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με την καταγγελία της, μετά την Μπεκατώρου.

Θυμίζουμε πως με μια ανάρτηση στο facebook και ένα μακροσκελές κείμενό της η Σμαράγδα Καρύδη τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις και τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα ακόλουθα «Στηρίζω με όλη μου τη ψυχή τις γυναίκες και τ αγόρια που έχουν υποστεί οποιασδήποτε μορφής κακοποίησης.
Τους πιστεύω, τους εκτιμώ και τους θαυμάζω για το θαρρος τους. Καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι να βρεις το κουράγιο να βγεις μπροστά. Κάποιες απ αυτές τις γυναίκες είναι φίλες μου και τις αγαπώ. Το θέατρο έχει ανάγκη από θαρραλέους ανθρώπους κι όχι θρασύδειλους. Γενναιόδωρους. Που πάνω στη σκηνή αφήνουν χώρο στον άλλον και τον βοηθούν να βγει καλύτερος. Όχι από ναρκισσιστικές προσωπικότητες που αντλούν δύναμη απ τον εξευτελισμό των άλλων. Στηρίζω τους ανθρώπους που παίρνουν την ευθύνη και βγαίνουν επωνύμως να καταγγείλουν κάτι άδικο που τους βαραίνει και που έτσι ανοίγουν το δρόμο και σ άλλους που δεν είχαν φωνή γιά ν ακουστεί. Και πρέπει να πάψουν να φοβούνται. Κάνουμε μια δουλειά που τη διαλέξαμε από αγάπη. Ο φόβος δεν έχει θέση εδώ.
Απ τη άλλη δε μπορώ ούτε να χαρώ για την καταστροφή και τον αφανισμό των άλλων. Καταλαβαίνω ότι δε γινόταν αλλιώς και θλίβομαι πολύ για αυτούς. Λυπάμαι. Αυτό μόνο νιώθω. Λύπη. Και αμηχανία». 

 


Η συγκεκριμένη ανάρτηση που φαίνεται να κρατά ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε καταγγελλόμενους και καταγγέλλοντες έχει προκαλέσει πολλά αρνητικά σχόλια.


Μεταξύ αυτών που μάλλον ενοχλήθηκαν ήταν και η Ζέτα Δούκα η οποία μέσω story απάντησε στη Καρύδη γράφοντας τα ακόλουθα:

«Αγαπητή Σμαράγδα θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με την δήλωση σου, που είναι και το πρώτο πράγμα που μου απευθύνεις και σε προσωπικό επίπεδο από τότε που ξεκίνησε αυτή η ιστορία και αποτελεί και τον μοναδικό λόγο που τοποθετούμαι αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ ούτε και θέλω να γνωρίζω τους λόγους που σε ώθησαν να γράψεις κάτι τέτοιο, οι οποίοι, όπως αναφέρεις, μπορεί να είναι απόρροια των επαγγελματικών και φιλικών σχέσεων που διατηρείς με πολλά πρόσωπα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη, όμως βρίσκω εντελώς λάθος να βάζεις στην ίδια ζυγαριά τα θέματα με τους θύτες. Ιδίως την δεδομένη χρονική στιγμή που η πλειοψηφία των ηθοποιών επιχειρεί μια συντονισμένη και γενναία προσπάθεια να καθαρίσει το τοπίο από το ψέμα, την υποκρισία και την έπαρση που βασανίζει χρόνια τον χώρο μας και να βαδίσει στο δρόμο της αλήθειας και της εξυγίανσης. Και μπορεί εσύ και πολλοί ακόμη συνάδελφοι, ευτυχώς, να μην έχουν υποστεί κάποια μορφή βίας στην επαγγελματική σταδιοδρομία τους όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να κατανοούν τη στάση και την ανάγκη όσων έχουν ταλαιπωρηθεί και έχουν χρόνιες και βαθιές πληγές που τώρα προσπαθούν να αναγνωρίσουν και – ίσως – γιατρέψουν. Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να τους βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Και η βοήθεια περνάει από το νοιάξιμο και την αποδοχή, των ανθρώπων που αποτελούν θύματα, ιδίως όταν ήταν ανήλικα ή νεαρά παιδιά, όχι των θυμάτων ή του θεατρικού οικοδομήματος. Αυτή είναι η προτεραιότητα! Τα βρεγμένα ρούχα τα στεγνώνουμε αφού τελειώσει η βροχή, όχι πριν. Και τώρα βρέχει καταρρακτωδώς», έγραψε η Ζέτα Δούκα.



Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!