GOSSIP

Η Ζέτα Δούκα αποκάλυψε πως επικοινώνησε μαζί της ο Κυριάκος Μητσοτάκης

H ηθοποιός Ζέτα Δούκα, ήταν η πρώτη που με τις καταγγελίες της για λεκτική και σωματική βία, στο χώρο του θεάτρου, έδωσε το έναυσμα και σε άλλους συναδέλφους τους, να αρχίσουν να εξομολογούνται τις δικές τους παρόμοιες εμπειρίες.

Μετά την ανοιχτή επιστολή της προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Ζέτα Δούκα έκανε γνωστό πως ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε μαζί της.

Συγκεκριμένα, η ηθοποιός με ανάρτησή της στα instastories, αποκάλυψε πως η σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κύρα Κάπη, της τηλεφώνησε, προκειμένου να της εκφράσει την πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού στον αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή βίας.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ζέτας Δούκα:

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανοιχτή επιστολή που ανάρτησα προς τον ίδιο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ήρθε σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου μέσω της συμβούλου του κ. Κύρας Κάπη. Μου μεταφέρθηκε η πλήρης στήριξη του πρωθυπουργού στον αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή βίας, καθώς και το γεγονός πως έχει ήδη δοθεί εντολή στο υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα στον κύριο Γιατρομανωλάκη, να προβεί στη θέσπιση κώδικα δεοντολογίας που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού.

Από την πλευρά μου επισήμανα ότι εκτός των παραπάνω πρέπει να υπάρξει άμεση ευαισθητοποίηση και δυναμική παρέμβαση σύσσωμης της Πολιτείας και των εισαγγελικών Αρχών, προκειμένου να τύχουν πλήρους διερεύνησης τα καταγγελλόμενα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρους ανηλίκων ή νεαρών ατόμων, ακόμη κι αν αυτά έχουν τυπικώς παραγραφεί εξαιτίας του υπάρχοντος νομοθετικού μας πλαισίου, το οποίο χρήζει εκσυγχρονισμού σε αυτό το πεδίο.

Είναι σημαντικό να αισθανθούν τα θύματα τέτοιων ειδεχθών πράξεων, τα οποία ακόμη φοβούνται να βγουν να μιλήσουν, ότι η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη είναι στο πλευρό τους και τα στηρίζει.

Η κα Κάπη με διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει το σύνολο της συνομιλίας μας στον πρωθυπουργό.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!