GOSSIP

Συγκινεί μια γενναιόδωρη πράξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο 25χρονος άσος του μπάσκετ, που μεγάλωσε στην Ελλάδα και πλέον ζει στις ΗΠΑ, δεν ξεχνά τη γειτονιά του στην Αθήνα, ούτε τις δυσκολίες που βίωσε ο ίδιος και η οικογένειά του και αυτές τις μέρες έκανε μια πολύ γενναιόδωρη κίνηση.

Το protothema.gr, αποκάλυψε το μεγαλείο ανθρωπιάς του Γιάννη Αντετοκούνμπο ο οποίος μαζί με τα αδέρφια και τη μητέρα του πρόσφεραν τρόφιμα μακράς διάρκειας στην ενορία του Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια, έχει προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση στους κατοίκους της περιοχής. Ο εφημέριος του ιερού ναού πατηρ Γεώργιος Σταθόπουλος μιλώντας στο protothema.gr αποκάλυψε ότι τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου της εκκλησίας κάθε χρόνο Χριστούγεννα και Πάσχα συγκέντρωναν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες που είχαν πραγματικά ανάγκη.

Έτσι και ο Γιάννης σήμερα έχοντας στο μυαλό του τις δύσκολες ημέρες εκείνες που περνούσε με την οικογένειά του θέλησε να κάνει αυτή την προσφορά. «Τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων μαζέυουν κάποια τρόφιμα και φτιάχνουν το δέμα της Αγάπης και το πηγαίνουν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Ο Γιάννης έχοντας αυτές τις εικόνες μέσα του θέλησε να συμμετάσχει σε αυτό, το οποίο γίνεται κάθε χρόνο από τα παιδιά των κατηχητικών», θα πει ο πατήρ Γεώργιος.


Όσοι γνωρίζουν τον Γιάννη, τον Θανάση, τον Κώστα, τον Άλεξ και τη Βερόνικα Αντετοκούνμπο, ξέρουν καλά πώς το να μοιράσουν τρόφιμα στην περιοχή που μεγάλωσαν, χωρίς να το διατυμπανίσουν στα μέσα ενημέρωσης, είναι το λιγότερο που μπορούν να προσφέρουν. Είναι πάρα πολλές εκείνες οι φορές, από την στιγμή που η οικογένειά Αντετοκούνμπο έφυγε για τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχοντας πλέον τον οικογενειακό κορβανά, γεμάτο από χρήματα, όπου βοηθούν συναθρώπους τους εδώ στην Ελλάδα.

Είτε φτιάχνοντας γήπεδο μπάσκετ, όπως είχε γίνει μετά την φονική πυρκαγιά σε Μάτι και Ραφήνα, είτε διοργανώνοντας διαγωνισμό καρφωμάτων με τα έσοδα να δίνονται στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», είτε μοιράζοντας είδη πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από τον «Ιανό».

Και τώρα, η οικογένεια Αντετοκούνμπο με «οδηγήτρια» τη μητέρα Βερόνικα συγκέντρωσε τρόφιμα και τα παρέδωσε στην εκκλησία του Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια. «Σημαίνει πολλά για μένα και την οικογένειά μου να δίνουμε κάτι πίσω στην κοινωνία» είναι τα λόγια του back to back MVP του ΝΒΑ, κάθε φορά που τον ρωτούν για τις φιλανθρωπικές του πράξεις.



Όπως όταν είχε μοιράσει 27.000 μερίδες φαγητού σε απόρους στο Μιλγουόκι μαζί με τους συμπαίκτες του. Και σε εκείνη την προσπάθεια ο Γιάννης ήταν μπροστάρης. Στο φιλανθρωπικό έργο της οικογένειας Αντετοκούνμπο δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ακαδημία AntetokounBros, μέσω της οποίας τα αδέλφια Αντετοκούνμπο προσπαθούν να βοηθήσουν παιδιά, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 12-16 ετών, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, από διαφορετικές γειτονιές, χώρες και κοινωνικά υπόβαθρα.


Τα αδέλφια Αντετοκούνμπο πιστεύουν βαθύτατα στη δύναμη του αθλητισμού και δεσμεύονται να προσφέρουν ευκαιρίες σε εκείνους που τις χρειάζονται περισσότερο. Και τα τέσσερα αδέλφια έχουν βιώσει πώς η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στην κορυφή.


Πηγή: protothema.gr
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!