GOSSIP

Και η Τατιάνα Στεφανίδου σχολίασε τη γυμνή φωτογράφηση του GNTM

Το γεγονός πως στη φετινή σεζόν του GNTM, η παραγωγή αποφάσισε η πρώτη φωτογράφηση των διαγωνιζόμενων να είναι... ολόγυμνη έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια.

Και μεταξύ αυτών που έσπευσαν να εκφράσουν δημόσια την αντίρρησή τους με αυτή την επιλογή ήταν και η γνωστή παρουσιάστρια και δημοσιογράφος Τατιάνα Στεφανίδου, που με κείμενό της, το οποίο δημοσίευσε στο δικό της site tlife.gr είπε πως δεν της άρεσαν καθόλου τα σχόλια της Βίκυς Καγιά και της Ζενεβιέβ και μάλιστα παραδέχτηκε πως της έλειψε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου!
«Θα ξεκινήσω γράφοντας ότι ανήκω σε αυτούς που αγαπούν το Next Top Model και όταν έχω χρόνο το παρακολουθώ με την κόρη μου. Μου αρέσει η μόδα, η προσπάθεια νέων παιδιών να ενταχθούν στο χώρο αυτό, η μεταμόρφωσή τους και η γνώση που παίρνουμε ως θεατές από ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενό τους. Δεν είμαι από αυτούς που κράζουν με αφοριστικό τρόπο τα reality shows. Προέρχομαι από την τηλεόραση και την αγαπώ.

Στο τελευταίο επεισόδιο του GNTM ωστόσο ένιωσα άβολα. Ίσως το μητρικό ένστικτο υπερίσχυσε. Είδα 18χρονα παιδιά, που μόλις τελείωσαν το σχολείο και κάποια από αυτά άφησαν για πρώτη φορά την ασφάλεια της οικογένειάς τους, να καλούνται να φωτογραφηθούν γυμνά, ενώπιον των συμπαιχτών τους, της κριτικής επιτροπής και δεκάδων άλλων ανθρώπων που ως τηλεθεατές δεν είδαμε. Με έπιασε θλίψη. Ξεγυμνώθηκαν ενώπιον εικονοληπτών, ηχοληπτών, σκηνοθετών, βοηθών, παραγωγών, make up artists, hair stylists, ενδυματολόγων και άλλων …εκατομμυρίων τηλεθεατών!

Ήταν η πρώτη τους δοκιμασία ως μοντέλα. Κάποια από αυτά ξέσπασαν σε κλάματα. Άλλα, κατακόκκινα από την ντροπή πάσχιζαν να κρύψουν τα γεννητικά τους όργανα, την ώρα που η Βίκυ Καγιά και η Ζενεβιέβ το διασκέδαζαν πετώντας συχνά φαρμακερά και χλευαστικά σχόλια.

Δεν αμφιβάλλω ότι ο χώρος της μόδας είναι σκληρός και τα παιδιά πρέπει να προετοιμάζονται για αυτό. Δεν σημαίνει όμως, ότι οι άνθρωποι γύρω τους πρέπει να γίνονται τόσο αγενείς και σκληροί σε μια τόσο επώδυνη για αυτά διαδικασία. Και βέβαια είναι ένα παιχνίδι. Και εννοείται ότι το αρνητικό σχόλιο πουλάει πολύ. Και μου αρέσει να το ακούω από τους κριτές και γελάω με αυτό. Ίσως ήταν η συγκεκριμένη διαδικασία που η στάση τους με ενόχλησε. Μου φαίνονταν τόσο αδύναμα και …γυμνά από προστασία αυτά τα παιδιά. Μου έλειψε ξαφνικά η Ηλιάνα. Έδινε μια ισορροπία με τη γλύκα της.

Επίσης, το γυμνό αποτελεί επιλογή για τα μοντέλα και όχι μονόδρομο. Υπάρχουν και αυτοί που έκαναν καριέρα χωρίς να κάνουν απαραίτητα γυμνό. Για αυτά τα παιδιά δεν υπήρχε επιλογή. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι θα βρίσκονταν την επόμενη στιγμή έξω από το παιχνίδι και θα έχαναν την ευκαιρία, που αυτήν τη στιγμή τους φαίνεται τεράστια. Θα μου πείτε, ήξεραν σε τι πρόγραμμα δήλωναν συμμετοχή και αυτά και οι οικογένειές τους. Αλλά και πάλι….

Επίσης, όταν ένα μοντέλο κάνει μια γυμνή φωτογράφιση, αυτή δεν γίνεται στην αρένα, παρουσία 50 ατόμων, που σε παρατηρούν από όλες τις γωνίες, τη στιγμή που προσπαθείς να κρύψεις τα γεννητικά σου όργανα από την κοινή θέα. Η τηλεόραση δεν είναι φωτογραφικό στούντιο και το αποτέλεσμα της λήψης είναι μη συγκρίσιμο.

Ήταν κατά τη γνώμη μου μια άστοχη στιγμή σε ένα καλό show. Μια άστοχη στιγμή, που βέβαια τα παιδιά αυτά θα την κουβαλήσουν για πάντα λόγω της υπερέκθεσης. Αλλά ποιος δεν έχει κάνει λάθη στη ζωή του και ειδικά στην τηλεόραση;»

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!