GOSSIP

Όλα όσα είπε ο Γιώργος Μαυρίδης για την περιπέτεια που είχε στο Μεξικό

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα κρατητήρια του αεροδρομίου «Σίτι Χουάρες», στιγμές που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του παραπέμπουν σε «Εξπρές του Μεσονυχτίου», εξιστόρησε στο protothema.gr και στον Φρίξο Δρακοντίδη ο Γιώργος Μαυρίδης.

Θυμίζουμε πως ο γνωστός tattoo artist και παρουσιαστής μαζί με συνεργάτες της νέας ταξιδιωτικής τηλεοπτικής εκπομπής που ετοιμάζει, συνελήφθησαν σε αεροδρόμιο στην πόλη του Μεξικό, έμειναν σε κρατητήρια και εξελίχθηκε ένα... θρίλερ μέχρι να γίνει τελικά η απέλασή τους από την χώρα και η επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Τα όσα αναφέρει ο παρουσιαστής στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο δημοσιογράφος μαζί του κι ενώ είχε μόλις είχε προσγειωθεί η πτήση του από το Μεξικό στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την αναφορά που έστειλαν οι μεξικανικές Αρχές στην ελληνική πρεσβεία στο Μεξικό.

Ο Γιώργος Μαυρίδης κάνει λόγο για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για τριτοκοσμικές συνθήκες στα κρατητήρια του αεροδρομίου, όπου είχαν αφήσει εκείνον και τρία μέλη τηλεοπτικού συνεργείου για 12 ώρες χωρίς νερό, φαγητό και την δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Διαψεύδει ότι σημειώθηκε επεισόδιο με το πλήρωμα του αεροσκάφους της Lufthansa, αμέσως μετά την εντολή για απέλασή τους και εξηγεί γιατί αναγκάστηκε με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής να προχωρήσουν σε ανταρσία, αρνούμενοι να ανέβουν στο αεροπλάνο!

Στην αρχή της τηλεφωνικής επικοινωνίας ο παρουσιαστής, Γιώργος Μαυρίδης, εξηγεί τι συνέβη κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων τους, λίγα λεπτά μετά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού.

«Κατεβήκαμε σαν όλους τους τουρίστες και εγώ είχα φίλο που θα με φιλοξενούσε κι ένα παλικάρι από το συνεργείο μας είχε συγγενείς εκεί. Αναφέραμε στην ταξιδιωτική φόρμα που μας έδωσαν την διεύθυνση του σπιτιού που θα μας φιλοξενούσαν. Οι υπάλληλοι όμως στον έλεγχο δεν το δέχτηκαν και μας ζήτησαν όνομα ξενοδοχείου. «Δηλαδή δεν έχετε κλείσει ξενοδοχείο»; μας ρώτησαν. «Μα αφού σας δίνουμε το όνομα του ανθρώπου που θα μας φιλοξενήσει» τους απαντήσαμε».

Ο παρουσιαστής ισχυρίζεται ότι οι Μεξικανοί δεν το δέχθηκαν και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε το μαρτύριό τους.

«Καταπάτησαν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Οι άνθρωποι είναι τρελοί. Μας πήραν για 12 ώρες σε ένα κρατητήριο σε ένα κελί, χωρίς τηλέφωνο, φαγητό, νερό, χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο» θα πει.

Για να προσθέσει: «Πες ότι κάναμε λάθος με το ξενοδοχείο. Να μας βάλουν όμως σε ένα κρατητήριο επί 12 ώρες και να μην μας αφήνουν να επικοινωνήσουμε με την πρεσβεία; “Πείτε μας γιατί μας κρατάτε, έχουμε κάνει κάτι παράνομο;” τους ρωτάγαμε. Δεν μας πήραν καν κατάθεση, το καταλαβαίνετε αυτό. Μετά μας ρώτησαν, πόσα λεφτά έχετε; Τους είπαμε από 1.000 ευρώ ο καθένας και έγραψαν στο χαρτί ότι δεν είχαμε λεφτά, δηλαδή ψέμματα. Ότι δήθεν μίλησαν με τον Ελληνα πρέσβη και ότι τους είπε ότι δεν μας ήθελε πίσω. Πάλι ψέμματα. Μιλήσαμε με τον πρέσβη και μας είπε ότι δεν ισχύει. Δεν μας άφηναν να βγούμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο με την πρεσβεία. Μας είχαν κρύψει τρεις μέρες από τον κόσμο. Οι άνθρωποι ξέφυγαν και όπως μάθαμε το κάνουν εδώ και έξι μήνες, ένα χρόνο σε όλους τους Ευρωπαίους τουρίστες».

Και τι ακριβώς συνέβη, αφού σας απέλασαν, όταν έφτασε η ώρα να επιστρέψετε πίσω με πτήση της Lufthansa; Οι μεξικανικές αρχές ισχυρίζονται ότι δημιουργήσατε πρόβλημα με το πλήρωμα του αεροσκάφους και ο πιλότος έδωσε εντολή να κατέβετε από το αεροσκάφος…

«Τρεις μέρες μας έλεγαν ότι θα πάτε στην Φρανκφούρτη. Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα, ήταν να πάμε Βραζιλία, μετά στο Μεξικό. Είχαμε χάσει όλα τα λεφτά μας. Είχαμε εισιτήρια να φύγουμε. Θα κάναμε το ταξίδι μας για ένα μήνα. Τους λέμε, “δεν μας θέλετε στο Μεξικό; Κανένα πρόβλημα, αφήστε μας να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στη Βραζιλία”. “ Όχι θα πάτε Φρανκφούρτη” επέμεναν. Εμείς προσπαθούσαμε επί τρεις μέρες να τους πείσουμε ότι δεν ήρθαμε να γίνουμε μετανάστες, ούτε να πάμε Αμερική, έχουμε πάει Αμερική, είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες. Κατάλαβες;».

Κατάλαβα. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί έγινε φασαρία μέσα στο αεροπλάνο, κατά την επιβίβασή σας, όπως τουλάχιστον ανέφεραν οι μεξικανικές Αρχές στους ανθρώπους της ελληνικής πρεσβείας…

«Καμία φασαρία δεν έγινε μέσα στο αεροπλάνο, όλα αυτά είναι ψέμματα. Προσπαθούσαμε επί τρεις μέρες να σετάρουμε το ταξίδι μας και απο Φρανκφούρτη να πάμε στους άλλους προορισμούς. Και ξαφνικά μας δίνουν τα εισιτήρια με το έτσι θέλω, χωρίς να μας πουν τίποτα και βλέπουμε ότι ο τελικός προορισμός μας είναι η Ελλάδα και πως τις αποσκευές μας θα τις παραλάβουμε κι αυτές μόνο όταν φτάσουμε Αθήνα. Και τότε αντιδράσαμε. “Δεν μπαίνουμε στο αεροπλάνο” τους είπαμε. “Κύριοι, τι κάνετε” μας απάντησαν. Κάναμε λοιπόν ανταρσία και δεν μπήκαμε στο αεροπλάνο».

Αυτό που λες είναι εντελώς διαφορετικό απ’ όσα ανέφεραν οι μεξικανικές αρχές, που έκαναν λόγο για επεισόδιο με τον πιλότο.

«Μα δεν είδαμε καν τον πιλότο, δεν ανεβήκαμε καν στο αεροπλάνο. Βάλτε μας φυλακή να κάνουμε επεισόδιο τους είπαμε. Να σκύβουμε το κεφάλι μας να τρώμε φάπες; Δεν έχουμε δικαιώματα εμείς; Πρώτη φορά ταξιδεύω ή είμαι κανένα παιδάκι; Έχουν γίνει ακραία πράγματα, με έχετε αδικήσει. Δεν ήμασταν οι μόνοι, τα ίδια έκαναν σε 10 με 20 άτομα σε καθημερινή βάση, συστηματικά επίτηδες».

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!