GOSSIP

Η Ρούλα Κορομηλά πλέκει το εγκώμιο του Καστελλόριζου [βίντεο]

Τώρα που επικρατεί μεγάλη ένταση στο Αιγαίο εξαιτίας της προκλητικής στάσης της Τουρκίας, που αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου, η γνωστή παρουσιάστρια Ρούλα Κορομηλά, θέλησε να εξυμνήσει το ακριτικό Καστελλόριζο.

Η Ρούλα ανέβασε στο Instagram, ένα βίντεο με τις ομορφιές του ακριτικού ελληνικού νησιού και με ένα εκτενές κείμενο εκθείασε το Καστελλόριζο.


«Καστελλόριζο!Ενας μικρος παραδεισος στην άκρη της Ελλαδας.Το νησί που συναρπάζει με την αναλλοίωτη αρχοντιά,ιςτορια και ομορφιά του. Το νησί που «φυλάει» τα σύνορα και στέκεται αγέρωχο ,επιβλητικό και περήφανο αναμεςα σε δυο ηπειρους.Το φόντο παντα ίδιο το μπλε του Αιγαίου. Νησι με λαμπρή ,μεγάλη , και αξιοθαύμαστη ιςτορια .Στο Καστελλόριζο χορταίνεις ιςτορια και πολιτισμό.Χορταινεις απέραντο γαλάζιο.Το απάνεμο λιμάνι με θεα τις ακτες της Μικρας Ασιας,μαγεύει.Τα πολύχρωμα αρχοντικά , χτισμένα με πρόσοψη προς την θαλασσα,με κεραμίδι , δημιουργούν ενα μοναδικό ψηφιδωτό που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη . Στην κορυφή του λόφου,βρίσκεται το μοναστήρι φρούριο «Άι Γιωργης του βουνού»Η μονη, ανακαινιστηκε το 1759,με εικονες του 28ου αιώνα, περιβολο,κελιά και χοχλοδωτη αυλή. Η θεα απο εκεί δεν περιγράφεται με λεξεις.Στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού υπάρχει αξιόλογη συλλογή απο εκθέματα της αρχαιότητας,της βυζαντινής εποχής καθώς κ εκθέματα της τοπικής λαϊκής τέχνης που σε οδηγούν με την πρώτη ματια στον σπουδαίο πολιτισμό κ τις παραδόσεις του διαμαντενιου νησιού μας.Το ομορφότερο σπήλαιο της Μεσογείου βρίσκεται εκεί: «Γαλάζια Σπηλιά». Το φως του ηλίου «χαϊδεύει» τα νερά της και «χρωματίζει»το νερό με το μπλε του Αιγαίου. «Το Κάστρο των Ιπποτών»,14ου αιώνα,κτισμένο στο λόφο πανω απο το λιμάνι,στο Καστέλο Ροσο,απ όπου πήρε κ τ όνομα του,το Καστελλόριζο . «Η Μητροπολη Αγίου Κωνσταντίνου κ Ελένης». Επιβλητικός ναός που εντυπωσιάζει για την σπανια αρχιτεκτονική κ γλυπτική των κολώνων κ των σκαλιστών μαρμάρων κ με την καμπάνα του 1222 που κοσμεί το κωδωνοστάσιο . «Αρχαιολογικο Μουσείο Μεγίστης». Στεγαζεται σ ενα τμήμα του μεσαιωνικού κάστρου του Αγίου Νικολαου. «Ο Λυσιακος Τάφος»,4ου πχ αιώνα, λοξευμενος σε βράχο, μοναδικός του είδους του σε όλη την Ευρώπη. Σπάνια έγγραφα, κειμήλια ,ιστορικές συλλογές και φωτογραφίες στεγάζονται στο τζαμί με τον κόκκινο τρούλο,του 1755. Στο Καστελλόριζο μπορεις να γευτείς τα ντόπια, αγνά κ παραδοσιακά φαγητά και γλυκά απο φιλόξενους και ευγενείς ανθρώπους.Θα μπορουσα να γράψω όλη την ιστορια του ηρωικού νησιού μας αλλα αξιζει μόνοι σας ν ανατρέξετε στις πηγές.Υπέροχο Καστελλόριζο είσαι στις καρδιές μας»
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roula Koromila (@roulakoromila) on Jul 27, 2020 at 6:48am PDT

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!