Ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς, που είχε κατηγορηθεί για το βιασμό ενός ταξιτζή, αλλά είχε αθωωθεί από δικαστήριο, φαίνεται πως θα καθίσει ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την ίδια υπόθεση, αφού μια εισαγγελέας άσκησε έφεση και θα ξεκινήσει νέα δίκη.
Θυμίζουμε πως ο 30χρονος Γιώργος Καρκάς, είχε κατηγορηθεί για το βιασμό 28χρονου ταξιτζή, που σύμφωνα με τα λεγόμενα του αυτοκινητιστή έγινε το Νοέμβριο του 2018 πίσω από τη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Ωστόσο ο ηθοποιός σε δίκη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες κρίθηκε αθώος.
Όμως τώρα, όπως αναφέρει το protothema.gr, η εισαγγελέας Εφετών Αρετή Σκαφίδα, άσκησε έφεση στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας με την οποία, κατά πλειοψηφία, είχε αθωωθεί τον περασμένο Μάρτιο, ο Γιώργος Καρκάς.
Η εισαγγελέας Εφετών θεωρεί πως το πρωτόδικο δικαστήριο εκτίμησε εσφαλμένα τα πραγματικά περιστατικά και τα αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης, έτσι ζητεί δίκη από την αρχή για την εν λόγω υπόθεση.
Οι λόγοι της έφεσης
Κρίνοντας ότι η τέλεση του αδικήματος του βιασμού από τον 30χρονο ηθοποιό στοιχειοθετείται πλήρως και πως εσφαλμένα το δικαστήριο τον αθώωσε από τη συγκεκριμένη κατηγορία, η εισαγγελέας επικαλείται σειρά στοιχείων και λόγων για τους οποίους εφεσιβάλλει την αθωωτική απόφαση.
Καταρχάς, η κυρία Σκαφίδα αναφέρεται στην από 15/11/2018 ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία ο 28χρονος πρώην αυτοκινητιστής έφερε μικρορρήξεις στην πρωκτική περιοχή. Οπως επισημαίνεται, δε, η ιατροδικαστής «διαπίστωσε σημεία ενδεικτικά εισόδου αμβλέος τινός οργάνου» και κατά συνέπεια «πλήρως αποδεικνύεται η εισαγωγή του αμβλέος οργάνου».
Στη συνέχεια η εισαγγελέας αναφέρεται στις καταθέσεις μαρτύρων αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο νοσοκομείο όπου κατέληξαν ο οδηγός ταξί και ο ηθοποιός. Στην πρόταση της έφεσής της η εισαγγελική λειτουργός εστιάζει ιδιαίτερα στη συμπεριφορά που είχε εκείνο το βράδυ ο οδηγός του ταξί, όταν πια είχε φτάσει με τον ηθοποιό στο νοσοκομείο. «Ο μηνυτής κατά την προσέλευσή του στο νοσοκομείο είχε εμφανή σημάδια παθολογικής διαταραχής και λήψης ναρκωτικής ουσίας», αναφέρει η κυρία Σκαφίδα, και επικαλούμενη μαρτυρία αστυνομικού επισημαίνει: «...Δεν ήταν νηφάλιος (σ.σ.: ο οδηγός ταξί), είχε εξάρσεις, ξεσπάσματα και καταβυθίσεις, είχε εφίδρωση, κόκκινα μάτια και έβγαζε αφρούς από τις άκρες του στόματός του, είχε πάθει κάτι σαν αγκύλωση και δεν μπορούσε να κουνηθεί».
Ακόμη, η εισαγγελέας επικαλείται τις μαρτυρίες των γιατρών που εξέτασαν το 28χρονο και από τις οποίες επίσης προκύπτει ότι εκείνο το βράδυ ο νεαρός άνδρας παρουσίαζε μια αμφίσημη συμπεριφορά. Ενδεικτική ήταν η κατάθεση γιατρού στη δίκη, ο οποίος ανέφερε ότι ο οδηγός ταξί «κατά τη προσέλευσή του στο νοσοκομείο ήταν υπερδιεγερτικός» και τη μια στιγμή «φώναζε “τι μου κάνατε αλήτες”, λέγοντας στο γιατρό ότι τον βίασαν, και από την άλλη φώναζε “σώστε το παιδί”, εννοώντας τον ηθοποιό».
Με βάση τα παραπάνω, η εισαγγελέας αναφέρει ότι «αποδεικνύεται ότι πράγματι ο μηνυτής βρίσκονταν σε κατάσταση που υποδείκνυε τη λήψη ουσιών - ναρκωτικών, διεγερτικών ή και των δύο, γεγονός που δικαιολογεί πλήρως τις μεταπτώσεις του». Ακόμη, «η τοξικολογική εξέταση που έγινε με τη λήψη ούρων του μηνυτή (…) δεν μπορεί να αποκλείσει πιθανή λήψη φαρμάκου ή ναρκωτικού». Επιπλέον, «η διάχυση στο ταξί της χαλαρωτικής-διεγερτικής ουσίας δεν αμφισβητήθηκε ούτε από τον μηνυτή ούτε από τον κατηγορούμενο και επιβεβαιώθηκε από τους μάρτυρες που βρίσκονταν όταν το ταξί έφτασε στο νοσοκομείο και πλησίασαν στο εσωτερικό του».
Δεν ελήφθη DNA
Κομβικής σημασίας για τη δίκη που πρόκειται να διεξαχθεί όμως είναι και οι παρατηρήσεις της εισαγγελέως για τις αναλύσεις δειγμάτων DNA που διενεργήθηκαν σε αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ο ηθοποιός, σε επιφάνειες του ταξί, αλλά και στα ρούχα και τα εσώρουχα των δύο ανδρών. Οπως επισημαίνει η κυρία Σκαφίδα, μπορεί να μη βρέθηκε γενετικό υλικό του ηθοποιού στο σώμα του ταξιτζή ούτε και στα αντικείμενα (ερωτικά βοηθήματα) που είχε μαζί του σε τσάντα ο Γ. Καρκάς, πλην όμως τα πειστήρια αυτά μπορεί και να μην είχαν χρησιμοποιηθεί. «Από άλλα κρίσιμα στοιχεία δεν ελήφθη δείγμα», αναφέρει η εισαγγελέας, και συνεχίζει: «Ειδικότερα, δεν εξετάστηκε ούτε το πουκάμισο του μηνυτή, ούτε το στήθος του, ούτε και ο τράχηλός του, σημεία τα οποία ακούμπησε ο κατηγορούμενος.
Ιδιαίτερα θα πρέπει να τονιστεί ότι ενώ ο μηνυτής κατέθεσε ότι αυτό που θυμάται είναι τον κατηγορούμενο να του έχει ξεκουμπώσει το πουκάμισο, να του χαϊδεύει το στήθος και τη ρώγα, ωστόσο από τα ως άνω σημεία δεν εξετάσθηκε για DNA του κατηγορούμενου, έστω και αν περιγράφηκε η ανωτέρω πράξη η οποία συντείνει στην απόδειξη της επαφής τους. Τέλος, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν βρέθηκε DNA του κατηγορούμενου στο αυτοκίνητο, γεγονός που επιβεβαιώνει το συμπέρασμα ότι δεν σαρώθηκαν οι σωστές επιφάνειες, αφού δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος για πολλές ώρες βρίσκονταν στο ταξί».
Επιπροσθέτως, η εισαγγελέας απορρίπτει τον ισχυρισμό που είχε προβάλει η πλευρά του ηθοποιού, σύμφωνα με τον οποίο ο οδηγός ταξί στράφηκε εναντίον του έχοντας οικονομικό κίνητρο, συγκεκριμένα θα προσπαθούσε να του αποσπάσει χρήματα, κάτι που εν τέλει δεν έγινε επειδή η υπόθεση έλαβε δημοσιότητα. «Ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου ότι το κίνητρο του μηνυτή θα μπορούσε να είναι οικονομικό ουδόλως επιβεβαιώθηκε», αναφέρει η εισαγγελέας, απορρίπτοντας και τα άλλα επιχειρήματα που είχε προβάλει η πλευρά του ηθοποιού ως προς τα κίνητρα του 28χρονου οδηγού ταξί.