GOSSIP

O Σάκης Τανιμανίδης δεν ξεχνά τη γενοκτονία των Ποντίων [εικόνες]

H χθεσινή μέρα, ήταν Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων και ο γνωστός παρουσιαστής Σάκης Τανιμανίδης, φρότνισε μέσω social media να δείξει πως ο ίδιος δεν ξεχνά την καταγωγή του και τις ρίζες του, ούτε τα δεινά των Ποντίων.

Στις 19 Μαΐου 1919 ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα του Πόντου και δρομολόγησε τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. 


Και ο Σάκης Τανιμανίδης, αρχικά ανέβασε στο Instagram story,  μια φωτογραφία από τη χθεσινή αλλαγή φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στο Σύνταγμα, όπου οι Εύζωνες φοράνε την Ποντιακή ενδυμασία, καθώς οι εκδηλώσεις λόγω της πανδημίας, ήταν λιτές και περιορισμένες.


Στην πορεία, ανέβασε και μια παλιά φωτογραφία με τον πατέρα του Στέφανο, από ένα ταξίδι τους στην Παναγία Σουμελά, το μοναστήρι - σύμβολο της Ορθοδοξίας των Ποντίων στην Τραπεζούντα και έγραψε: «Σήμερα, 19 Μαίου, θυμήθηκα και πάλι το ταξίδι μου στην Παναγία Σουμελά, με τον πατέρα μου πριν λίγα χρόνια...ίσως το πιο ωραίο μου ταξίδι από όλα!»


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sakis Tanimanidis (@sakiswp) on May 19, 2020 at 6:36am PDT

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!