GOSSIP

Η Μαίρη Συνατσάκη μίλησε για τη σοβαρή ασθένεια που αντιμετώπισε

Η Μαίρη Συνατσάκη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Ελεωνόρας Μελέτη και αποκάλυψε πως έχει αντιμετωπίσει μια ιδιαίτερα σοβαρή ασθένεια.

Η παρουσιάστρια αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, πως σε ηλικία μόλις 18 μηνών ήρθε αντιμέτωπη με ένα σπάνιο σύνδρομο που προκαλεί παράλυση και λίγο έλειψε να της στοιχήσει τη ζωή.

«Όταν ήμουν 18 μηνών πέρασα μια σοβαρή ασθένεια. Πέρασα το σύνδρομο Guillain Barre. Πολυριζονευρίτιδα λέγεται. Παρέλυσα, υπήρχε κίνδυνος να πεθάνω. Τότε είχαν συμβεί μόνο 8 περιστατικά στην Ελλάδα. Οι γνώμες διίστανται. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτοάνοσος ο λόγος που προκλήθηκε. Ήταν ένα ρίσκο τι θα προκαλέσει. Αν θα προκαλέσει μόνιμη βλάβη. Είχε να κάνει με τους μύες. Είχα παραλύσει ολόκληρη και φοβόντουσαν οι γιατροί αν πάει σε κάποιο ζωτικό όργανο.

Στα 18 έχασα τη θεία μου ξαφνικά. Εγώ τότε είχα μπει και στη φάση με τις κρίσεις πανικού. Πάντα κερδίζει η ζωή σε αυτές τις φάσεις. Υπέφερα πολλά χρόνια από κρίσεις πανικού. Ήταν ένας από τους λόγους που ξεκίνησα ψυχοθεραπεία στα 18.

Η ψυχοθεραπεία βοήθησε. Ο μπαμπάς μου με βοήθησε, γιατί πάντα μπορούσα να βρω σε εκείνον έναν άνθρωπο που αναγνώριζε τι περνάω και δεν με περνούσε για τρελή. Το Dancing ήταν η τελευταία δύσκολη περίοδος που έζησα και γι’ αυτό και ήμουν και τόσο αδύνατη.

Είχα ζήσει την πιο δύσκολη φάση με τις κρίσεις πανικού. Δεν μπορούσα να φάω, δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Πάλευα να βρω την ώρα της μέρας που δεν θα είμαι σε κατάσταση πανικού. Μου το ενεργοποίησε όλο αυτό η αίσθηση απώλειας ελέγχου» εξήγησε η Μαίρη Συνατσάκη.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!