Έχουν περάσει δύο χρόνια από όταν τα Χριστούγεννα του 2017 ο παρουτσιαστής Κωνσταντίνος Αγγελίδης είχε ένα ατύχημα με τη μηχανή του καθώς συγκρούστηκε με ένα λεωφορείο και ακόμα και σήμερα δίνει τιτάνια μάχη για την αποκατάσταση της υγείας του και η οικογένειά του διεκδικεί μια τεράστια χρηματική αποζημίωση από τον οδηγό του λεωφορείου που τον τραυμάτισε και την εταιρεία.
Το ποσό των 2.796.000 ευρώ ζητάει ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης και η σύζυγος του, Εβελίνα Βαρσάμη από τον οδηγό του λεωφορείου και την εταιρία για το τραγικό ατύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, που οδήγησε τον παρουσιαστή στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.
H αγωγή που έχει κάνει η οικογένειά του συζητήθηκε στο δικαστήριο όπου ειπώθηκαν τα παρακάτω σύμφωνα με το ethnos.gr:
Η συνήγορος του οδηγού ανέφερε:
«Αιτούμαστε διενέργεια ιατρικής πραγματογνωμοσύνης γιατί ο κ. Αγγελίδης ζητά 2.796.000 ευρώ για την περίθαλψη του. Έχουμε και ένσταση επειδή δεν φορούσε κράνος και αρνούμαστε την αγωγή γιατί ήταν συνυπαίτιος ή υπαίτιος κατά 95% ο ίδιος για τον τραυματισμό του».
Η σύζυγος του Αγγελίδη ανέφερε:
«Ο σύζυγος μου αυτή τη στιγμή έχει 90% αναπηρία που σημαίνει ότι είναι σχεδόν φυτό. Έχει ελάχιστη επικοινωνία με το περιβάλλον. Εκτός από την τηλεόραση ασχολούνταν με ένα μαγαζί στη Γλυφάδα όπου έκανε τις δημόσιες σχέσεις και ήταν υπεύθυνος καταστήματος. Έπαιρνε μισθό 1.300, συν τα τιπς που ήταν 300 το μήνα, που σε γιορτές έφτανε συνολικά τις 2.500 ευρώ.
Το κόστος στο κέντρο αποκατάστασης είναι δωρεάν χάρη στην Τατιάνα Στεφανίδου που γνώριζε τον ιδιοκτήτη. Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί αυτό. Χρειαζόμαστε δαπάνη νοσοκόμου σίγουρα για όταν επιστρέψει σπίτι. Εγώ λόγω της κατάστασης δεν μπορώ να δουλέψω. Έχουμε ένα αγοράκι 8 ετών και τα έξοδα του, περίπου 500 το μήνα. Τα έξοδα του σπιτιού επίσης», ήταν τα λόγια της Εβελίνας Βαρσάμη στο δικαστήριο σύμφωνα με το ethnos.gr.
Ο πραγματογνώμονας της οικογένειας κατέθεσε:
Στο δικαστήριο κλήθηκε να καταθέσει ο πραγματογνώμονας που όρισε η σύζυγος του παρουσιαστή.
«Από τα στοιχεία και τις χαραγές που έχουν εντοπιστεί προσδιορίσαμε το σημείο σύγκρουσης και φαίνεται ξεκάθαρα ότι το λεωφορείο κινείται από τη δεξιά λωρίδα και κινείται προς τα αριστερά για να πιάσει τη λωρίδα.
Υπάρχουν οι χαραγές της μηχανής που δείχνουν την πορεία από την πτώση μέχρι την τελική θέση, που αποτελούν προέκταση του σημείου σύγκρουσης. Στη σελίδα 22 της έκθεσης η χαραγή Χ2 και Χ1 είναι προέκταση του σημείου σύγκρουσης που προσδιορίζεται στη μεσαία λωρίδα από την αλλαγή πορείας του λεωφορείου. Το μηχανάκι που κινείται στη μεσαία λωρίδα βλέποντας τον ελιγμό του λεωφορείου προς τα αριστερά που κλείνει το πεδίο, ο μόνος ελιγμός που μπορεί να κάνει είναι προς τα δεξιά. Η μηχανή είχε ταχύτητα γύρω στα 75 χλμ.» ανέφερε ο μάρτυρας, ενώ όταν ερωτήθηκε σχετικά με το εάν ο Αγγελίδης φορούσε κράνος, απάντησε πως δεν είναι ειδικός αλλά «αυτό φαίνεται από χτυπήματα στο κεφάλι του».
Σχολιάζοντας την πραγματογνωμοσύνη που διατάχθηκε για το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης, ο πραγματογνώμονας της οικογένειας εξήγησε, ότι σε αυτήν «ο κ. Μπούρας που την ανέλαβε αναφέρει ότι δεν δούλευε ο ταχογράφος του λεωφορείου. Ο ταχογράφος γράφει ταχύτητα, χρόνο και απόσταση. Αυτές οι τρεις καταγραφές είναι ανακόλουθες σύμφωνα με τον Μπούρα».