GOSSIP

Η Δούκισσα του Σάσεξ κατηγορείται πως "έκλεψε" κάτι [εικόνες]

Σοβαρές κατηγορίες διατυπώθηκαν για την Meghan Markle, καθώς πολλοί κατηγορούν τη Δούκισσα πως έκανε ένα ατόπημα, "κλέβοντας" μια ιδέα δύο γυναικών.

Αφορμή για να διατυπωθούν οι κατηγορίες στάθηκε η κυκλοφορία του τεύχους Σεπτεμβρίου της βρετανικής έκδοσης του περιοδικού Vogue, όπου η Meghan Markle ήταν guest editor.
Το συγκεκριμένο τεύχος πήρε μεγάλη δημοσιότητα, καθώς αποτελούσε μέρος της φιλανθρωπικής και κοινωνικής δράσης της Meghan για την προώθηση του μηνύματος της ισότητας των δύο φύλλων και τον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών.


Το τεύχος έφερε τον τίτλο Forces of Change και σε αυτό παρουσιάζονταν δυναμικές γυναίκες από όλο τον κόσμο, που η καθεμιά με τον τρόπο της προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο.Το πρόβλημα είναι πως κάποιοι παρατήρησαν πως το συγκεκριμένο τεύχος θυμίζει πολύ το βιβλίο που φέρει τον τίτλο The Game Changers. 


Πρόκειται για μια έκδοση από την Αυστραλία, που πρωτοκυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2016 και επανακυκλοφόρησε το 2017 και έγινε best seller. Μάλιστα ακόμα και ο τίτλος (εκτός από το concept και το εξώφυλλο) είναι παρόμοιος.


Συγγραφείς του βιβλίου είναι οι  Samantha Brett και Steph Adams, δυο γνωστές γυναίκες από την Αυστραλία, που έκαναν μόνες τους συνεντεύξεις και φρόντισαν να συλλέξουν ιστορίες δεκάδων διάσημων γυναικών που ξεχώριζαν με τη δράση τους και προωθούσαν την "αλλαγή" και μάλιστα το βιβλίο εκδόθηκε αποκλειστικά και μόνο για φιλανθρωπικούς σκοπούς και όλα τα χρήματα δόθηκαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.


Μάλιστα στην πρώτη έκδοση του 2016 (το 2017 προστέθηκαν και άλλα πρόσωπα) μια από τις γυναίκες στις οποίες αναφέρονταν το βιβλίο ήταν και η ίδια η Meghan Markle, κάτι που σημαίνει πως η Δούκισσα σίγουρα γνώριζε την ύπαρξη της συγκεκριμένης έκδοσης.


Οι δυο συγγραφείς, μετά το σάλο που προκλήθηκε στα social media όπου πολλοί κατηγορούν τη Δούκισσα του Σάσεξ, πως έκλεψε την ιδέα των δύο γυναικών και την αντέγραψε με εμφανέστατο τρόπο, έκαναν δηλώσεις στα media της Αυστραλίας και είπαν πως το γεγονός πως πολλοί επισημαίνουν τις ομοιότητες ανάμεσα στις δύο εκδόσεις είναι κολακευτικό, αλλά και απογοητευτικό. "Προφανώς είναι κολακευτικό για εμάς, αφού σημαίνει πως το concept μας άρεσε στη Meghan Markle, αλλά είναι και λίγο απογοητευτικό". 

Επίσης πρόσθεσαν πως δεν τις ενοχλεί η έκδοση της Vogue, αφού και αυτή όπως και το δικό τους βιβλίο, κυκλοφόρησε για καλό σκοπό θέλοντας να περάσει ένα θετικό κοινωνικό μήνυμα, αλλά θα προτιμούσαν η Δούκισσα να είχε κάνει μόνη της τις συνεντεύξεις στο τεύχος και να συλλέξει η ίδια τις ιστορίες των γυναικών, όπως είχαν κάνει και οι ίδιες.

Οι δυο συγγραφείς
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!