GOSSIP

Συγκλονίζουν τα λόγια της Μαρίας Χούκλη για τη μάχη της με τον καρκίνο

Πριν από 17 χρόνια η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων Μαρία Χούκλη, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και όλα αυτά τα χρόνια δίνει τη δική της μάχη με την επάρατη νόσο.  

Η Μαρία Χούκλη μοιράστηκε την προσωπική της μαρτυρία στο 6ο Πανελλήνιο Φόρουμ με τίτλο «Γυναίκες στην Ογκολογία: Διευρύνοντας τα Σύνορα» και τα λόγια της είναι πραγματικά συγκλονιστικά. 

«Στο μυαλό μας να μην έχουμε την εντύπωση ότι καρκίνος ίσον θάνατος. Δεν είναι έτσι. Μεγάλο το σοκ. Εγώ θυμάμαι ότι έκλαιγα επί ώρες. Είχα μια ατυχία από μια παρακέντηση που προκάλεσε οίδημα οπότε καθυστερήσαμε περίπου ένα μήνα για να πούμε ναι είναι καρκίνος στον μαστό. 

Αυτό το οποίο ρώτησα τη γιατρό μου ήταν "αν κάνω όλα αυτά που μου λέτε θα γίνω καλά;" και μου είπε 99,9%. Και είπα οκ, πάμε. 

 Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο με άγρια θηρία τα οποία θα σε κατασπαράξουν, θα σε δαγκώσουν, θα σε σκίσουν αλλά υπάρχει μία πόρτα την οποία θα βρεις και θα βγεις. Μετά θα είσαι καλά. 

 Δεν ήταν καθόλου εύκολο γιατί έχεις να αντιμετωπίσεις από τη δυσκολία του να περπατήσεις, να φας, να κοιμηθείς, να μην πονάς... την εμφάνισή σου, τα βλέμματα του κόσμου που ασυνείδητα σε κοιτάζουν στο στήθος όταν έχεις κάνει μαστεκτομή. 

Ο καρκίνος σε αλλάζει και προς το καλύτερο και προς το χειρότερο. Μαθαίνεις, όμως, να εκτιμάς τα καλά πράγματα. Θυμάμαι έκλαιγα για ώρες. Φρόντισα, όμως, να μην κλειστώ στο σπίτι μου. Να μη νιώσω άρρωστη ακόμη και όταν ήμουν πολύ άρρωστη. Γιατί πίστευα με αυτό τον τρόπο ότι κοροϊδεύω τον καρκίνο. 

Συνέχισα κανονικά την επαγγελματική μου δραστηριότητα και την κοινωνική μου ζωή. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Δεκαεπτά χρόνια πέρασαν και ακόμη είμαι αγχωμένη όταν έρχεται η ώρα για το τσεκ απ. Τώρα έρχεται η ώρα για το τσεκ απ. Τώρα πια μιλάω για τον καρκίνο. Αυτό που σε φοβίζει περισσότερο είναι το άγνωστο. Μπορώ να πω με λένε Μαρία και είμαι καλά» είπε κάνοντας κατάθεση ψυχής η Μαρία Χούκλη. 

 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!