GOSSIP

Πολλοί εξοργίστηκαν με τα πλάνα των Meghan & Harry για τη βάφτιση του Archie

Πριν λίγες μέρες το βρετανικό παλάτι ανακοίνωσε πως το ερχόμενο Σάββατο 6 Ιουλίου θα γίνει η βάφτιση του μόλις 2 μηνών Archie Harrison Mountbatten-Windsor, του παιδιού που απέκτησαν οι Meghan & Harry.

H ανακοίνωση ανέφερε πως η τελετή θα είναι "ιδιωτική" και θα γίνει στο παρεκκλήσι της βασίλισσας στο κάστρο του Windsor και την τελετή θα κάνει ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury.


Επίσης έγινε γνωστό πως ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ θα δώσουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη βάφτιση και μάλιστα ανακοίνωσαν πως ο φωτογράφος θα είναι ο Chris Allerton (έχει τραβήξει και άλλες επίσημες οικογενειακές φωτογραφίες των μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας).


Ωστόσο υπήρξε και κάτι που ανέφεραν οι επίσημες ανακοινώσεις για την βάφτιση του Archie που προκάλεσε πολλά οργισμένα σχόλια. Τι ήταν αυτό;  Το γεγονός πως οι Meghan & Harry θέλουν να μην αποκαλυφθούν τα ονόματα των νονών του Archie.


Αυτό εξόργισε πολλούς που έσπευσαν να τονίσουν πως με βάση τα όσα προστάζει η Εκκλησία της Αγγλίας, όλα τα στοιχεία μιας βάφτισης (και τα ονόματα των νονών) αποτελούν "δημόσιο αρχείο" και άρα θα πρέπει να είναι προσβάσιμα σε όλους, ακόμα και αν χρειαστεί κάποιος να πληρώσει ένα μικρό ποσό για να έχει πρόσβαση στο αρχείο.


Θυμίζουν δε πως η προγιαγιά του Archie είναι η βασίλισσα Ελισάβετ που είναι επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας και άρα δεν θα πρέπει να αδιαφορούν για τον εκκλησιαστικό νόμο.


Μεταξύ αυτών που αντιδρούν είναι και πολλοί κληρικοί όπως ο Nicholas Henshall του καθεδρικού ναού του Chelmsford που με δηλώσεις του στο BBC έσπευσε να πει πως καμιά βάφτιση δεν μπορεί να είναι "ιδιωτική" αφού αποτελεί μια δημόσια επίδειξη αγάπης στο Θεό.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!