GOSSIP

Γεωργία Γεωργίου: Πως η Μις Κύπρος 2012 κατέκτησε την ελληνική tv

Τηλεοπτικά το ελληνικό κοινό την έμαθε ως την ελαφρώς χαζούλα συνάδελφο του Μπαλούρφου στην Ελληνοφρένεια, αλλά και από την καλοκαιρινή εκπομπή της Κατερίνας Κιανούργιου. Αν και μόλις 24 χρόνων η Γεωργία Γεωργίου έχει ήδη καταφέρει πολλά.

Η νεαρή Κύπρια που δείχνει να κατακτά την ελληνική tv έδωσε πρόσφατα συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα και μίλησε για το πώς βρέθηκε από φοιτήτρια ψυχολογίας να γίνει Μις Κύπρος και μετά τηλεπερσόνα.  

«Ολα τυχαία έχουν συμβεί. Εγώ το 2009 ήρθα από τη Λεμεσό στην Αθήνα για να σπουδάσω Ψυχολογία στο Πάντειο. Παράλληλα πέρασα και στην Κρατική Σχολή Χορού. Κάνω κλασικό και σύγχρονο χορό από μικρή. Μου έλεγαν ότι έχω ταλέντο, αλλά ένα ατύχημα στάθηκε αφορμή να διακόψω τις σπουδές. Ηταν δύσκολο το πρόγραμμά μου, εξουθενωτικό. Η τηλεόραση πώς προέκυψε; Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με την τηλεόραση. Δεν το έλεγα, όμως, στους δικούς μου. Οταν τους είπα, μάλιστα, ότι θέλω να πάω στα καλλιστεία ήταν αρνητικοί. Στην Αθήνα είχα πάει σε ένα πρακτορείο, για κάποιο διάστημα δούλευα ως μοντέλο και στον ΑΝΤ1, στην πρωινή εκπομπή που παρουσίαζαν η Σίσσυ Χρηστίδου και ο Χρήστος Φερεντίνος. Συνέβη τότε το εξής: ο πατέρας μου δεν ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με την απόφασή μου να ασχοληθώ με το μόντελινγκ, αλλά όταν άκουσε ότι το κανάλι SIGMA της Κύπρου διοργανώνει διαγωνισμό ομορφιάς έστειλε το βιογραφικό μου μαζί με φωτογραφίες μου. Ετσι πήρα μέρος στον διαγωνισμό για την ανάδειξη της Μις Κύπρος 2012. Πήρα τίτλο, τον δεύτερο, είμαι η Β’ Μις Κύπρος και η Μις Χαμόγελο».

Ο τίτλος τής άνοιξε τις πόρτες για μια τηλεοπτική καριέρα; «Ούτε καν. Πήγα σε λάθος περίοδο. Ηταν η τελευταία χρονιά που διοργανώθηκαν καλλιστεία λόγω της οικονομικής κατάστασης. Εχω ζήσει δύο capital controls. Μια εμπειρία όμως που θα ήθελα να ξαναζήσω ήταν η συμμετοχή μου στο Miss World, όπου εκπροσώπησα την Κύπρο στον παγκόσμιο διαγωνισμό που έγινε στην Κίνα. Μπήκα μάλιστα στη 40άδα για την ανάδειξη της Beach Beauty».

Και γιατί επέστρεψε στην Αθήνα; «Για να πάρω το πτυχίο μου. Η αλήθεια είναι ότι ήρθα 17-18 ετών στην Αθήνα, τώρα είμαι 24 και νιώθω πάρα πολύ οικεία στην Ελλάδα. Εδώ έκανα φίλους, εδώ δούλεψα, εδώ σπούδασα. Μέσω του πρακτορείου μού έγιναν κάποιες προτάσεις να πάω σε casting του εξωτερικού αλλά δεν το κυνήγησα. Ηθελα να ψάξω τις ευκαιρίες για να κάνω κάτι τηλεοπτικά. Μόνη μου, δεν είχα γνωστούς, αλλά το πίστευα πολύ. Ενας φίλος μου άκουσε ότι ο ALPHA έψαχνε για νέα πρόσωπα κι έτσι πήγα να περάσω από casting. Με πήραν στην εκπομπή “Καλοκαίρι παντού”. Η Κατερίνα Καινούργιου και ο Παύλος Σταματόπουλος ήταν οι κεντρικοί παρουσιαστές κι εμείς συμμετείχαμε στο πάνελ και κάναμε ρεπορτάζ δρόμου ή αποστολές στα νησιά. Ενιωθα περίεργα τις πρώτες ημέρες γιατί ήταν μια ζωντανή εκπομπή κι εγώ είμαι πολύ αυθόρμητη. Δεν μπορείς να πάρεις πίσω κάτι που έχεις πει σε μια ζωντανή εκπομπή. Η Κατερίνα και ο Παύλος, όμως, ήταν πολύ προστατευτικοί μαζί μας».

Πώς βρέθηκε τελικά στην ομάδα της «Ελληνοφρένειας»; «Ο σκηνοθέτης της εκπομπής “Καλοκαίρι παντού” Κώστας Γρηγοράκης και η υπεύθυνη της παραγωγής Νατάσα Μαχαίρα είχαν ακούσει ότι στην “Ελληνοφρένεια” έψαχναν μια κοπέλα που μιλούσε κυπριακά. Και παρότι δεν είμαι ηθοποιός μου είπαν να περάσω από casting κι εκεί. Ετσι βρέθηκα. Μου έδινε το κείμενο ο Αποστόλης κι εγώ έλεγα τα λόγια στα κυπριακά. Ακούγεται εύκολο αλλά στην πράξη είναι κάπως περίπλοκο. Μια ατάκα που λέμε πολύ εμείς οι Κύπριοι, το “ρε μάνα μου”, έγινε χαρακτηριστική ατάκα της κοπέλας που υποδύομαι. Με αναγνωρίζουν είναι η αλήθεια. Εχω χαρακτηριστική φωνή. Συνήθως με ρωτούν αν είμαι η κοπέλα με τα γυαλιά της “Ελληνοφρένειας”. “Να σου κάνω μια ερώτηση; Είσαι η κοπέλα με τα γυαλιά;”. Αυτό ακούω συνέχεια στον δρόμο».

Δεν νιώθει, όμως, ανασφάλεια που εν μέσω κρίσης αποφάσισε να ασχοληθεί με την τηλεόραση; «Μου αρέσει. Προς το παρόν με καλύπτει και θέλω να το κυνηγήσω. Νιώθω χαρούμενη που μέσα στην κρίση κατάφερα και βρήκα μια δουλειά που ονειρευόμουν. Φυσικά και φοβάμαι. Μπορεί να το χάσω όλο αυτό που ζω - και αυτό είναι που με τρομάζει. Είμαι αισιόδοξη, όμως. Πιστεύω ότι μετά από κάθε κακό, ειδικά μετά από ένα μεγάλο κακό, έρχεται το καλό. Πάντα».

Πώς θα περάσει το καλοκαίρι της; «Δεν ξέρω αν θα έχω τα λεφτά να πάω διακοπές. Δεν ξέρω τι θα κάνω. Θα σε πάρω τηλέφωνο να σ’ το πω αν θα καταφέρω να πάω διακοπές φέτος. Να σου πω την αλήθεια, θέλω να τελειώσει αυτό το καλοκαίρι και να έρθει το φθινόπωρο. Δεν κατάλαβα καλοκαίρι φέτος, μια με τον καιρό που ήταν χάλια, μια με τον φόβο του Grexit, δεν το λες και καλοκαίρι. Θα πάω σίγουρα μια βόλτα στους δικούς μου. Στην οικογένειά μου. Και από Σεπτέμβρη, βλέπουμε».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!