GOSSIP

Μια συμβουλή που έδωσε η Ellen Pompeo προκάλεσε αντιδράσεις

Φαίνεται πως η διάσημη ηθοποιός Ellen Pompeo, επειδή για χρόνια υποδύονταν τη γιατρό στη μικρή οθόνη νόμιζε πως μπορεί να δίνει και ιατρικές συμβουλές και μάλιστα συμβουλές με τις οποίες δεν συμφωνούν οι γιατροί!

Πρόσφατα η γνωσστή πρωταγωνίστρια του Grey's Anatomy εμφανίστηκε στο show της Ellen DeGeneres για να μιλήσει για την επιστροφή της στην τηλεοπτική σειρά που την ανέδειξε σε σταρ πρώτου μεγέθους. 

Ωστόσο, ενώ η DeGeneres δημοπρατούσε ένα ραντεβου με την ηθοποιό, με σκοπό να διατεθούν τα έξοδα για την έρευνα κατά του καρκίνου του μαστού, η Pompeo αποφάσισε να βγει λιγο από το σενάριο. Η ηθοποιός προέτρεψε τις γυναίκες να κάνουν υπέρηχο ως μέτρο πρόληψης για τον καρκίνο των ωοθηκών. Ωστόσο κανένας επίσημος Οργανισμός Υγείας δεν υποστηρίζει τη χρήση υπερήχου ως τακτικό μέτρο πρόληψης για τον καρκίνο των ωοθηκών.

Η Ellen Pompeo ίσως είχε καλές προθέσεις, ωστόσο οι συμβουλές της δεν συμβαδίζουν με τις επίσημες οδηγίες των γιατρών, και προτρέπουν τους ανθρώπους σε αναίτιες και ακριβές εξετάσεις που δεν χρειάζονται. Όπως αναφέρει το jenny,gr αρκετοί επαγγελματίες της υγείας, μεταξύ των οποίων η γιατρός Dr. Gunter, επεσήμαναν δημοσίως το πρόβλημα. "Είναι καλό να ενημερώνουμε για ζητήματα, αλλά να λέμε στους ανθρώπους να κάνουν συγκεκριμένες εξετάσεις ενώ οι γιατροί δεν το συστήνουν; Για ποιο λόγο;"

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!