GOSSIP

Συγκινεί το μήνυμα της Maria Menounos για τη μάχη της μητέρας της με τον καρκίνο

Η ελληνικής καταγωγής Αμερικανίδα star Maria Menounos έχει στο πρόσφατο παρελθόν αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας για τα οποία μίλησε δημόσια και τώρα κάνει το ίδιο και με την μάχη της μητέρας της με τον καρκίνο.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγους μήνες η Maria Menounos χρειάστηκε να κάνει μια πολύωρη και δύσκολη επέμβαση αφαίρεσης ενός όγκου από το κεφάλι και αντιμετώπισε την όλη διαδικασία με τόλμη και πίστη και κατέγραψε κάθε στιγμή στα social media.


Τώρα αποκάλυψε μέσω Instagram πως εδώ και δύο χρόνια και η μητέρα της έχει διαγνωστεί με όγκο στο κεφάλι. Η Maria δημοσίευσε μια κοινή πόζα της με την μητέρα της Λίτσα, αλλά και μία στην οποία ποζάρει η ίδια, η μαμά της και ο γιατρός της (τον ο[οίο αποκάλεσε "άγγελο" τους) και μίλησε για το πως αντιμετώπισε η ίδια και η οικογένειά της το πρόβλημα υγείας της μητέρας της, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα ελπίδας.


"Πριν από δύο χρόνια σαν σήμερα, πήρα ένα τηλεφώνημα από τον πατέρα μου, ο οποίος σε κατάσταση υστερίας μου έλεγε ότι η μαμά μου είχε όγκο στον εγκέφαλο και έπρεπε να μεταφερθεί με ελικόπτερο επείγον σε μεγαλύτερο νοσοκομείο. Θα έφευγα για Λονδίνο εκείνο το βράδυ για να πάρω συνέντευξη από τη Renee Zellweger για λογαριασμό του E news. Εκείνη τη μέρα οι ζωές όλων μας άλλαξαν. Αντί για τη συνέντευξη, φυσικά κι εγώ πέταξα επείγον σπίτι για να είμαι στο πλευρό της μαμάς μου. Συχνά κοιτάω τις φωτογραφίες που έχω στο κινητό μου γιατί αντανακλούν αυτή τη δραστική αλλαγή. Έχω φωτογραφίες από πριν που χαμογελάω και είμαι ξέγνοιαστη. Και σε μία στιγμή οι ζωές μας πήραν μία συντριπτική στροφή. Η μαμά μου, όπως και πολλές άλλες, παλεύουν ηρωικά καθημερινά με αυτή την ασθένεια" γράφει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της και συνεχίζει

 

"Εμείς επιλέξαμε να σταθούμε μόνο στα καλά. Ο όγκος της συρρικνώνεται μηνιαία ή παραμένει σταθερός. Η ψυχολογία της είναι μια χαρά. Καμιά φορά δεν αντιλαμβάνεσαι ότι της συνέβη όλο αυτό όταν την κοιτάς. Παρόλα αυτά είναι δύσκολο. Κουβαλάει ένα μηχάνημα στην πλάτη της καθημερινά με ηλεκτρόδια που μεταφέρει τη θεραπεία στο κεφάλι της. Δόξα τω Θεώ η χημειοθεραπεία τελείωσε γιατί το περισσότερο που μπορείς να κάνεις είναι δύο χρόνια. Αλλά αυτό έρχεται με βαριές παράπλευρες παρενέργειες. Μπορεί να έχει στιγμές ενέργειας, όπως στο γάμο ενός ξαδέρφου που χόρεψε πολύ. Αυτές είναι οι στιγμές που κρατάμε. Αλλά υπάρχουν και γνωστικά ελλείμματα.

Ο εγκέφαλός της δε λειτουργεί όπως παλιά. Μετά την εγχείρηση, με τη ραδιενέργεια και τη χημειοθεραπεία πρέπει να περιμένεις ότι κάποια πράγματα δε θα λειτουργούν απολύτως σωστά. Αλλά το χειριζόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε. Και αρνούμαστε να τα παρατήσουμε και ελπίζουμε ότι με τις έρευνες και με εφαρμοσμένες τεχνικές κάποια από αυτά θα φτιάξουν. Είναι αγχωτικό τόσο για την ίδια όσο και για εμάς που τη φροντίζουμε. Είναι ΔΥΣΚΟΛΟ. Ο Θεός να ευλογεί τον πατέρα μου, ο οποίος έπρεπε να τη φροντίσει πέρσι όσο εγώ ανάρρωνα από την εγχείρηση για το δικό μου όγκο στον εγκέφαλο, χωρίς τη βοήθεια μου και του Keven. Σίγουρα δεν είναι δουλειά για έναν άντρα μόνο του.

Τα μοιράζομαι όλα αυτά για να δώσω μια προοπτική σε όσους το πολεμάνε. Τα social media είναι λίγο παγίδα γιατί δεν είναι απαραίτητα το σωστό μέρος για να δείξεις όλα αυτά τα πράγματα καθώς μπορεί να είναι ντροπιαστικά… ή γιατί σε αυτά θέλουμε όλοι να δείχνουμε τις θετικές βερσιόν του εαυτού μας. Σε αυτή την περίπτωση δε θέλω να παρασύρω κάποιον στο να πιστέψει ότι είναι εύκολο με κανένα τρόπο και καμιά μορφή. Έχω ασχοληθεί τόσο πολύ με τον όγκο στον εγκέφαλο και τις εγχειρήσεις το χρόνο που πέρασε και ήθελα να το μοιραστώ για να βοηθήσω οποιονδήποτε άλλο αντιμετωπίζει αυτό ή τον καρκίνο γενικότερα. Οι μάχες είναι πραγματικές και δεν είστε μόνοι. Αλλά αν συνεχίσουμε να πολεμούμε πιο δυνατά και πιο έξυπνα – παίρνοντας ο ένας από τον άλλο γνώση από τις δικές μας εμπειρίες – μπορούμε να βρούμε τρόπους να συνεχίσουμε να ζούμε.

Όσο για τη μαμά μου, είσαι ένα θαύμα και είμαι τόσο ευγνώμων που είσαι εδώ και για κάθε μέρα που έχουμε μαζί. Σε αγαπώ τόσο πολύ. Ο θεός να σε ευλογεί εσένα και όλους όσους παλεύουν με αυτή την τρομερή ασθένεια"

 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!