GOSSIP

Παγκόσμια θλίψη για το θάνατο της βασίλισσας της soul Aretha Franklin - To μήνυμα του Obama

Σε ηλικία 76 ετών έφυγε από τη ζωή η βασίλισσα της soul, σκορπίζοντας τη θλίψη στους εκατομμύρια φαν της.

Η Aretha πέθανε στις 9:50 το πρωί της Πέμπτης(τοπική ώρα) στο σπίτι της στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της και άλλα αγαπημένα της πρόσωπα.

H θρυλική τραγουδίστρια διεγνώσθη με καρκίνο το 2010 και μόλις πέρσι ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί. Ανέβηκε για τελευταία φορά στη σκηνή τον Νοέμβριο του 2017 και τραγούδησε για λογαριασμό του ιδρύματος του Elton John κατά του AIDS.

Έγινε παγκοσμίως γνωστή για επιτυχίες όπως το Respect και το Think, είχε κερδίσει κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας της 18 Grammys ενώ «χρυσοί» είχαν γίνει 25 από τους δίσκους της.

Την είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της τραγουδίστριας, που έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση της οικογένειάς της.

«Χάσαμε τη μητριάρχη και τον βράχο της οικογένειάς μας. Η αγάπη που είχε για τα παιδιά της, τα εγγόνια της, τις ανιψιές, τους ανιψιούς και ξαδέλφια της δεν γνώριζε όρια» τονίζει η ανακοίνωση.

Μεταξύ αυτών που θέλησαν να πουν το δικό τους αντίο στην Aretha ήταν και ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama, που ο ίδιος και η σύζυγός του, ήταν στενοί φίλοι με την αεείμνηστη τραγουδίστρια.

 

"Η Aretha βοήθησε στο να προσδιοριστεί η αμερικανική εμπειρία. Στη φωνή της μπορούσαμε να νιώσουμε την ιστορία μας, ολόκληρη και σε κάθε της απόχρωση - τη δύναμή μας και τον πόνο μας, το σκοτάδι και το φως μας, τον αγώνα μας για λύτρωση και τον σεβασμό που κατακτήθηκε με κόπο". έγραψε στο twitter o Obama και ευχήθηκε η βασίλισσα της soul να βρει αιώνια γαλήνη.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!