GOSSIP

O νέος ρόλος της Scarlett Johansson προκαλεί έντονες αντιδράσεις

Με το που ανακοινώθηκε ποιον ρόλο ετοιμάζεται να ερμηνεύσει η χολιγουντιανή σταρ Scarlett Johansson άρχισαν οι αντιδράσεις και οι δηλώσεις της ίδιας της σταρ δεν κατάφεραν να ηρεμήσουν τα πράγματα. Μάλλον έριξαν λάδι στη φωτιά.

Όλα ξεκίνησαν όταν το Deadline ανακοίνωσε πως είναι στα σκαριά η ταινία  "Rub & Tug", που αναφέρεται στην πραγματική ιστορία του  Dante "Tex" Gill, ο οποίος τις δεκαετίες του 60' και του 70' έστησε στο Πίτσμπερκ μια μικρή αυτοκρατορία με ινσιτούτα μασάζ και δίκτυο πορνείας. Στην ταινία, αναοινώθηκε πως θα πρωταγωνιστούσε η Scarlett Johansson. Μόλις όμως μαθεύτηκε ποιος θα ήταν ο ρόλος της, άρχισαν οι αντιδράσεις. Η Scarlett θα υποδυθεί έναν άντρα - τραβεστί τον Gill.


H ανακοίνωση πως μια γυναίκα θα υποδυθεί έναν άντρα τραβεστί προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, όχι μόνο γιατί πολλοί αισθάνονται πως αυτός ο ρόλος θα έπρεπε να πάει κανονικά σε κάποιον transgender ηθοποιό, αλλά γιατί ο ίδιος ο Gill, ως υπαρκτό πρόσωπο, αυτοαποκαλούνταν άντρας.


Η Scarlett σε σχετική ερώτηση απλά απάντησε πως και άλλοι ηθοποιοί όπως οι Jeffrey Tambor, Jared Leto, και  Felicity Huffman, έχουν παίξει αντίστοιχους ρόλους και μάλιστα οι ερμηνείες τους απέσπασαν βραβεία. Όμως αυτή η απάντηση της Johansson έριξε λάδι στη φωτιά καθώς όλοι έσπευσαν να της εξηγήσουν πως αυτοί οι ηθοποιοί ναι όντως ερμήνευσαν ρόλους transgender αλλά χωρίς να αλλάζουν το φύλο του χαρακτήρα που υποδύονταν.


Με αφορμή δε την επιλογή της Scarlett για αυτό το ρόλο, πολλοί θυμήθηκαν πως η Johansson έχει προκαλέσει και στο πρόσφτατο παρελθόν έντονες αντιδράσεις και σφοδρή κριτική γιατί πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Ghost in the Shell (ενώ κανονικά η ηρωίδα είναι Ασιάτισσα και όχι μια ξανθιά λευκή) 
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!