GOSSIP

Γιατί θα αλλάξει ριζικά η ζωή των William & Kate μόλις ο Κάρολος γίνει βασιλιάς;

Αυτή τη στιγμή ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ ζουν στο παλάτι του Kensington και έχουν και ένα όμορφο σπίτι στην εξοχή που τους το έκανε δώρο η βασίλισσα, αλλά όλα αυτά θα αλλάξουν μόλις γίνει βασιλιάς ο Κάρολος.

Συγκεκριμένα μόλις ο Κάρολος αναλάβει το θρόνο, αυτόματα ο δικός του τίτλος μεταφέρεται στον πρωτότοκο γιο του, δηλαδή στον πρίγκιπα William, ο οποίος αυτόματα θα γίνει ο Δούκας της Κορνουάλης (όπως είναι τώρα ο πατέρας του).


Να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος τίτλος δεν μεταφέρεται σε κορίτσι, αν ο βασιλιάς δεν έχει γιους, αλλά παραμένει στον μονάρχη (παρά τις πρόσφατες αλλαγές που επιτρέπουν στα κορίτσια να μην χάνουν τη σειρά διαδοχής στο θρόνο από τα αγόρια, αυτή η "άδικη" για τα κορίτσια λεπτομέρεια δεν έχει αλλάξει).


Και γιατί θα αλλάξει η ζωή των William και Kate επειδή από Δούκας και Δούκισσα του Κέιμπριτζ θα μετονομαστούν σε Δούκα και Δούκισσα της Κορνουάλης; 


Γιατί το δουκάτο της Κορνουάλης έχει δημιουργηθεί για το διάδοχο του θρόνου και η αξία του ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ (περιλαμβάνει αχανείς εκτάσεις 130.000 εκταρίων στη νοτιοδυτική Αγγλία). Βέβαια κανένας διάδοχος στο θρόνο δεν μπορεί να πουλήσει την ακίνητη περιουσία του Δουκάτου, αλλά από τις επενδύσεις και το πορτφόλιο που συνοδεύουν τον τίτλο τα ετήσια εισοδήματα του Δούκα της Κορνουάλης ανέρχονται σε πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο (το 2016 ο Κάρολος είχε εισοδήματα που άγγιξαν τα 20,5 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας!).

Το συγκεκριμένο Δουκάτο υπάρχει από το 1337 και δημιουργήθηκε από το βασιλιά Edward III που θέλησε να φροντίσει το γιο του που επίσης λέγονταν Edward και να του εξασφαλίσει ένα επαρκές ετήσιο εισόδημα.


Και αυτό το δουκάτο με την πάροδο των χρόνων απέκτησε ολοένα και μεγαλύτερη αξία και πλέον, όπως κάποιοι εύστοχα παρατηρούν, όποιος διατηρεί τον τίτλο του Δούκα της Κορνουάλης είναι σαν να κερδίζει το τζόκερ κάθε μήνα!
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!