GOSSIP

Ο Matt Damon μίλησε για τα σεξουαλικά σκάνδαλα και προκάλεσε την οργή

O διάσημος ηθοποιός Matt Damon παραχώρησε μια συνέντευξη στo ABC news η οποία προκάλεσε  έντονες αντιδράσεις από διάσημες γυναίκες του Χόλιγουντ.

Ο Matt Damon κλήθηκε να σχολιάσει το σκάνδαλο με τις αλλεπάλληλες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση που διατυπώνονται ενάντια στον παραγωγό Harvey Weinstein και ακούστηκε να λέει πως "υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να κάνεις ένα χτύπημα σε κάποιον στα οπίσθια και στο βιασμό ή στην σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου" και πρόσθεσε μιλώντας στο δημοσιογράφο  Peter Travers πως και οι δυο αυτές συμπεριφορές είναι κατακριτέες αλλά δεν θα πρέπει να συγχέονται.


Επίσης κλήθηκε να σχολιάσει και τα σεξουαλικά σκάνδαλα με πρωταγωνιστή τον κωμικό Louis CK και ο Matt Damon ακούστηκε να αναφέρει πως ο ίδιος πιστεύει πως ο κωμικός μπορεί να δουλέψει ξανά στον χώρο αφού όπως είπε ο Matt "δεν πιστεύω πως θα κάνει ξανά αυτά τα πράγματα".

Αυτές οι δηλώσεις του διάσημου ηθοποιού που μοιάζουν να προσπαθούν να μετριάσουν και να υποτιμήσουν τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις των σεξουαλικών σκανδάλων, προκάλεσαν τα οργισμένα σχόλια χιλιάδων γυναικών που έσπευσαν στα social media να κατακρίνουν τον Damon.


Μεταξύ αυτών που εξοργίστηκαν με τις δηλώσεις Damon, ήταν και η ηθοποιός Alyssa Milano.


Η διάσημη ηθοποιός με ένα thread στο twitter άρχισε να βομβαρδίζει τον Damon με μηνύματα όπου του εξηγούσε πως δεν έχουν εξαγριωθεί οι γυναίκες του κινήματος #metoo (για τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης) επειδή κάποιος τους έπιασε τον κώλο σε μια ταινία, αλλά γιατί τις έκαναν να πιστεύουν πως αυτό είναι φυσιολογικό και τις ανάγκασαν να σιωπήσουν για πολύ καιρό και πρόσθεσε πως η ίδια έχει πέσει θύμα διαφορετικών μορφών παρενόχλησης και του εξήγησε πως ο μισογυνισμός είναι σαν ένα κοινωνικό καρκίνωμα και πως η σεξουαλική παρενόχληση έχει πολλές μορφές  όπως και ο καρκίνος (άλλες ιάσιμες άλλες όχι), αλλά ο καρκίνος δεν παύει ποτέ να είναι καρκίνος.


Τέλος του είπε  " Η σεξουαλική παρενόχληση, η ανάρμοστη συμπεριφορά, η επίθεση και η βία αποτελούν μια κοινωνική αρρώστια και τώρα προσπαθούμε να αφαιρέσουμε τον όγκο χωρίς αναισθησία. Σε παρακαλώ στείλε λουλούδια!".
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!