GOSSIP

Charlize Theron: θυμάται τον εφιάλτη της εφηβείας της & γιορτάζει 10 χρόνια μάχης για τον HIV/AIDS

Λες και χρειαζόταν ακόμη ένας λόγος για να εκτιμήσεις τη Charlize Theron η οσκαρούχος ηθοποιός και ακτιβίστρια γιόρτασε τη 10η επέτειο του ιδρύματός της "Charlize Theron Africa Outreach Project" (CTAOP) και συνεχίζει να παλεύει για τον HIV/AIDS.

Η Theron ένωσε τις δυνάμεις της με τον διάσημο σεφ και επιχειρηματία του Beverly Hills, Τζέφρι Ζακάριαν για το επετειακό δείπνο μιας γιορτής.

Η Νοτιοαφρικανή ηθοποιός ίδρυσε το CTAOP το 2007 σε μια προσπάθεια να στηρίξει τους νέους της Αφρικής στη μάχη ενάντια στον ιό HIV/AIDS.

Η Charlize Theron έκανε μία αναδρομή στο παρελθόν και έκανε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το μέλλον της οργάνωσης.

"Το CTAOP ήταν ένα όνειρο μου, όσο καιρό με θυμάμαι” είπε απευθυνόμενη στους προσκεκλημένους της εκδήλωσης στο εστιατόριο Georgie στο Montage Beverly Hills.

"Όσο ήμουν μικρό κορίτσι στη Νότια Αφρική γύρω στην εφηβεία ο ιός HIV και το AIDS άρχισε να δείχνει την άσχημη όψη του. Θυμάμαι ότι βρισκόμουν σε ένα αυτοκίνητο με τη μαμά μου, η οποία μετέφερε έναν από τους εργαζόμενούς της στο νοσοκομείο. Την επόμενη εβδομάδα κάναμε επίσης το ίδιο. Οι άνθρωποι πέθαιναν και κανένας δεν ήξερε γιατί" συνέχισε.

"Για μία νεαρή κοπέλα ήταν απίστευτα τρομακτικό" πρόσθεσε. "Στις αρχές της δεκαετίας του '90, ήρθα εδώ [στις ΗΠΑ] και ήμουν αρκετά τυχερή που έκανα τη δουλειά που ονειρευόμουν, αλλά κάθε φορά που επέστρεφα στη Νότια Αφρική, είδα την καταστροφή που προκαλούσε το HIV / AIDS".

"Σήμερα είναι μια γιορτή και σας ευχαριστώ όλους εσάς για την πραγματοποίηση αυτού του ονείρου" τόνισε η Σαρλίζ Θερόν ενώπιον καλεσμένων, όπως ο Σεθ ΜακΦάρλαν, η Αϊσα Τάιλερ και η Μέρι ΜακΚόρμακ.

“Ευχαριστώ πολύ που πιστέψατε σε μένα. Υπάρχουν άνθρωποι σε αυτή την αίθουσα, οι οποίοι βρίσκονται εδώ από την αρχή – από κάθε λάθος – και πραγματικά θέλω σήμερα σε όλους εσάς να πω ευχαριστώ για την υποστήριξή σας και την πίστη σε αυτό το έργο που πιστεύω ότι είναι σωτήριο”.

Η ηθοποιός κάλεσε και τον ιδιοκτήτη του Georgie, Τζέφρι Ζακάριαν στο μικρόφωνο τονίζοντας ότι είναι "ο άνθρωπος της βραδιάς". Ανέφερε ότι ο Ζακάριαν εντάχθηκε πριν από δύο χρόνια στην ομάδα της CTAOP, την οποία περιέγραψε μία μικρή οικογένεια.

"Είμαι απίστευτα συγκινημένος από το έργο που κάνετε. Με έκανες να κλάψω [βλέποντας το βίντεο]. Τα μάτια των παιδιών έχουν τέτοια αξιοπρέπεια και σεβασμό" τόνισε.

Νωρίτερα είχε προβληθεί βίντεο από ταξίδι των μελών της οργάνωσης στην Αφρική, στο οποίο τη Θερόν συνόδευαν η Τσέλσι Χάντλερ, ο Τρέβορ Νόουα και η Μέρι ΜακΚόρμακ.

Αν και το γεωγραφικό πεδίο δράσης του ιδρύματος CTAOP είναι η Υποσαχάρια Αφρική, η Νότια Αφρική παραμένει στο επίκεντρο, καθώς είναι η χώρα με τους περισσότερους ανθρώπους που ζουν με τον ιό HIV.

Η έκθεση με τα στοιχεία για την τρομακτική νόσο - σύμφωνα με την ιστοσελίδα του CTAOP – 78 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV από την ανακάλυψή του, 39 εκατομμύρια έχουν πεθάνει από AIDS και 35 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με τον ιό HIV στον κόσμο - ώθησε την ηθοποιό να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Η οργάνωση είναι τώρα 10 ετών, είπε, αλλά κατέστησε σαφές ότι κανείς δεν επαναπαύεται σε δάφνες. Στην πραγματικότητα, η CTAOP είναι τώρα επιφορτισμένη με μια εκτεταμένη αποστολή παροχής εκπαιδευτικών υποτροφιών σε νέες γυναίκες που ζουν με τον ιό, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!