GOSSIP

Η μεγάλη επιστροφή του Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ (vid)

Κλείνει τα 57 του χρόνια και ετοιμάζεται για το μεγάλο come back. Στη σειρά της Amazon «Jean-Claude Van Johnson» ο Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ υποδύεται με γενναία δόση αυτοσαρκασμού έναν παλιό ηθοποιό πολεμικών ταινιών που χρησιμοποιούσε την ιδιότητά του αυτή ως κάλυψη, αφού ήταν και πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών με το κωδικό όνομα Johnson.

Το σίριαλ έκανε την πρώτη εμφάνισή του τον Αύγουστο του 2016, με ένα μισάωρο επεισόδιο και έκτοτε δεν είχαν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες, μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2017, όπου επίσημα το Amazon ανακοίνωσε ότι η σειρά θα συνεχιστεί.  Εδώ και λίγες ημέρες, μάλιστα, έχει βγει και το πρώτο teaser και αναμένεται η ανακοίνωση της ημερομηνίας προβολής του.

Ωστόσο, ένα flash back στη ζωή του, επαγγελματική και προσωπική, είναι άξιο προσοχής αφού ο Βέλγος ηθοποιός πολλές φορές ισορρόπησε σε τεντωμένοι σχοινί.

Η παιδική ηλικία & η ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες

Γεννημένος στο Βέλγιο στις 18 Οκτωβρίου του 1960, ο Ζαν Κλοντ Βαν Βάρεμπεργκ ήταν ένα μικρόσωμο αγόρι, ντροπαλό και λιγομίλητο, όπου τα μεγαλύτερα παιδιά τον κορόιδευαν και γινόταν συχνά θύμα σχολικού εκφοβισμού. Σε ηλικία 11 ετών, ακολούθησε τη συμβουλή του πατέρα του και ξεκίνησε μαθήματα πολεμικών τεχνών για να μάθει να αμύνεται. Εντυπωσιασμένος από το καράτε και τον καθηγητή του, Κλοντ Γκετς, θέλησε να πάει ένα βήμα παρακάτω, αλλά το αδύναμο σώμα του δεν τον βοηθούσε να εξελιχθεί. Ήταν η στιγμή που ξεκίνησε εντατική γυμναστική, αποφασισμένος να δυναμώσει και να διακριθεί, με αποτέλεσμα να πετυχαίνει το σκοπό του και να κερδίζει μία θέση στην εθνική ομάδα καράτε του Βελγίου. Ανήσυχο πνεύμα και επιθυμώντας να αποκτήσει πιο σφαιρική γνώση για το σώμα και τις ικανότητές του,  ξεκίνησε μαθήματα μπαλέτου. «Το μπαλέτο είναι τέχνη, αλλά είναι κι ένα εξαιρετικά δύσκολο άθλημα. Όποιος αντέξει μία ώρα προπόνησης στο μπαλέτο, μπορεί να αντέξει τα πάντα» έχει αναφέρει σε συνέντευξή του.

Ώρα… για Χόλιγουντ

Το 1981, ο Βαν Νταμ αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό του στο Χόλιγουντ και ταξίδεψε στην Αμερική, έχοντας ελάχιστες γνώσεις αγγλικών και λίγα χρήματα. Τα πρώτα πέντε χρόνια στο Λος Άντζελες ήταν εξαιρετικά δύσκολα με τον ίδιο να αναγκάζεται να κάνει ό, τι δουλειά έβρισκε για να επιβιώσει. Πέρασε αμέτρητες νύχτες στο αυτοκίνητό του, γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει ξενοδοχείο, κατάφερε όμως να γνωρίσει κόσμο από τη σόουμπιζ και ένας από αυτούς ήταν και ο Τσακ Νόρις με τον οποίο ο σύνδεσμος ήταν οι πολεμικές τέχνες.

Ο τελευταίος τον βοήθησε να βρει δουλειά σε νυχτερινό μαγαζί και το 1984 του βρήκε ένα μικρό ρόλο στην ταινία του με τίτλο «Ο Βετεράνος».  Ακολούθησαν διάφορα φιλμ, που πέρασαν όμως απαρατήρητα από το κοινό μέχρι τη στιγμή που γίνεται η γνωριμία με τον διάσημο παραγωγό Μενάχεμ Γκόλαν και του δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε παραγωγές, όπως η «Εκδίκηση των Νίντζα», που γνώρισε τεράστια επιτυχία.

Το 1988,  ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ πρωταγωνίστησε στην ταινία του Γκόλαν, «Μέχρι Τελικής Πτώσης», με θέμα ένα μυστικό πρωτάθλημα Κικ Μπόξινγκ. Έως τα μέσα της δεκαετίας του 90’, σε όποια ταινία συμμετείχε γινόταν αυτομάτως εισπρακτική επιτυχία. Τίτλοι όπως «Διπλός Αντίκτυπος» και «Παγκόσμιος Στρατιώτης» απογείωσαν την καριέρα του χωρίς ωστόσο να μπορέσει να διαχειριστεί την ξαφνική διασημότητα.

Ο εθισμός του στις ουσίες και τις γυναίκες

Ο ηθοποιός, όπως έχει παραδεχτεί, σπαταλούσε μέχρι και 10 χιλιάδες δολάρια την εβδομάδα για κοκαΐνη, γεγονός που επηρέασε την οικογενειακή του ζωή. Με δύο διαζύγια στην πλάτη του, πριν γίνει διάσημος, μετά το 1987 παντρεύτηκε άλλες τρεις φορές. Μάλιστα δύο φορές ήταν με την ίδια γυναίκα, την αθλήτρια Γκλάντις Πορτουγκές. Χώρισαν το 1992, μετά από πέντε χρόνια γάμου, επειδή ο Βαν Νταμ την απάτησε με την επόμενη σύζυγό του, Ντάρσι Λαπιέρ. Το 1994 παντρεύτηκε τη Λαπιέρ με την οποία πήρε διαζύγιο το 1997, αφού τον κατηγόρησε για κακοποίηση. Πολλά χρόνια αργότερα, ο Ζαν Κλοντ παραδέχτηκε ότι το 1994, στα γυρίσματα της ταινίας «Η Τελική Μάχη» στην Ταϊλάνδη, διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με τη συμπρωταγωνίστριά του, Κάιλι Μινόγκ.

Το 1999 συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών και μπήκε σε κλινική απεξάρτησης, απ’ όπου όμως έφυγε μία βδομάδα αργότερα. Την ίδια περίοδο διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή και τα νέα τον συντάραξαν. Το διάστημα που ακολούθησε ήταν αρκετά δύσκολο με τον ηθοποιό να επανέρχεται σε προσωπικό επίπεδο… αλλά όχι σε επαγγελματικό. Οι ταινίες που ακολούθησαν δεν μπόρεσαν να τον ανεβάσουν στα μάτια του κοινού και των παραγωγών, την ίδια στιγμή που οικονομικά τα πήγαινε περίφημα συμμετέχοντας σε πάρτυ νεόκοπων δικτατόρων σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Πηγή: reader.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!