GOSSIP

Ο Oscar Pistorius αποφυλακίζεται μετά από 10 μήνες

Σε «χάδι» μετατρέπεται η ποινή του Pistorius, του παραολυμπιονίκη ο οποίος καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για τον φόνο της συντρόφου του.

Οπως δηλώνει στο Reuters πηγή από την οικογένεια ο παραολυμπιονίκης θα αποφυλακιστεί τον Αύγουστο, έχοντας εκτίσει δέκα μήνες φυλάκισης, καθώς, αυτή τη δυνατότητα του δίνει η νομοθεσία της Νοτίου Αφρικής.

Ο φυλακισμένος έχει το δικαίωμα να βγει εφόσον έχει εκτίσει το 1/6 της ποινής του, ωστόσο, από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση.

Πηγή, πάντως, από το δικαστήριο τόνισε στο γαλλικό πρακτορείο ότι έχει ήδη ασκηθεί έφεση η οποία και θα εκδικασθεί το Νοέμβριο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο «blade runner» μπορεί να οδηγηθεί ξανά στη φυλακή.

To αδικοχαμένο μοντέλο και απόφοιτη της Νομικής Σχολής, έχασε τη ζωή της σχεδόν ακαριαία από τα πυρά του Pistorius τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου 2013, στο πολυτελές σπίτι του αθλητή στην Πρετόρια.

Εισαγγελείς είχαν ζητήσει να καταδικαστεί για φόνο, όμως ο αθλητής υποστήριξε πως πυροβόλησε θεωρώντας λανθασμένα πως πίσω από την πόρτα κρυβόταν ένας διαρρήκτης.

Οι εισαγγελείς άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Αν καταδικαστεί για φόνο, ο Pistorius μπορεί να καταδικαστεί σε κάθειρξη τουλάχιστον 15 ετών.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις σχετικά με τον Oscar Pistorius και το χρονικό του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!