MEN'S GUIDE

H νέα Mercedes AMG GT ξεπερνά άνετα την Porsche 911 [βίντεο]

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο εταιρειών είναι έντονος, όμως οι Γερμανοί αυτή τη φορά ανέβασαν κατά πολύ τον πήχη και δημιούργησαν ένα μοντέλο που θα ξεπερνάει την Porsche...

Η Porsche 911 επί σειρά χρόνων ήταν το κορυφαίο σπορ αυτοκίνητο υψηλής ταχύτητας και η Mercedes στοχοποίησε το 911 και δημιούργησε την AMG GT, με σκοπό να περάσει σε ταχύτητα το μοντέλο της έτερης γερμανικής εταιρείας.

Η μακριά του οροφή, το μεγάλο παρμπρίζ στο πίσω μέρος, το ευρύ και ισχυρό οπίσθιο τμήμα του οχήματος το κάνουν να είναι οπτικά ένα εξαιρετικά σχεδιασμένο σπορ αυτοκίνητο. Για να βελτιώσουν όμως την ταχύτητα που αναπτύσσει το αυτοκίνητο, οι άνθρωποι της Mercedes γνώριζαν πως θα πρέπει να γίνει καλύτερη κατανομή του βάρους, με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου να είναι πιο βαρύ απ' ότι το μπροστινό μέρος.

Το μπροστινό μεσαίο τμήμα του κινητήρα συνδέεται με το κιβώτιο ταχυτήτων στον πίσω άξονα μέσα από άκαμπτο κινητήριο άξονα από ανθρακονήματα. Οκινητήρας AMG 4.0-litre twin-turbo V8 είναι εγκατεστημένος χαμηλά στο αλουμινένιο πλαίσιο. Το αποτέλεσμα είναι να χαμηλώνει το κέντρο βάρους.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!