MEN'S GUIDE

Ήδη από τους Μονομάχους της αρχαίας Ρώμης γνώριζαν κάτι για τους υδατάνθρακες

Τα τελευταία χρόνια συχνά γίνεται λόγος για το κατά πόσο οι υδατάνθρακες θα πρέπει να περιορίζονται ή ακόμα και να απουσιάζουν από τη διατροφή κάποιου που θέλει να αποκτήσει γράμμωση στο σώμα. Ωστόσο αυτές οι... συζητήσεις, έχουν τις ρίζες τους ακόμα και στην αρχαιότητα και υπήρχαν ήδη από την εποχή των μονομάχων στην αρχαία Ρώμη!

Σήμερα οι ειδικοί σε θέματα διατροφής, τονίζουν πως οι υδατάνθρακες δεν θα πρέπει να απουσιάζουν από τη διατροφή μας, αλλά απαιτείται μέτρο στην κατανάλωσή τους και προτείνουν μια ισορροπημένη διατροφή, όπου πρωτείνες και υδατάνθρακες συνυπάρχουν σε σωστές αναλογίες.


Και σε άρθρο του gr.askmen.com διαβάσαμε πως ήδη από την εποχή των μονομάχων είχαν κάποιοι εντοπίσει τις... αρνητικές συνέπειες που είχε στο ανδρικό κορμί η συχνή κατανάλωση υδατανθράκων,

Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει πως οι μονομάχοι αρχικά προτιμούσαν να φουσκώνουν τους μυς τους καταναλώνοντας καθημερινά μεγάλες ποσότητες χυλού από κριθάρι ανακατεμένο με λιωμένα φασόλια.

Ο Κλαύδιος Γαληνός (Πέργαμος 129 μ.Χ. – Ρώμη 199 μ.Χ), ο δεύτερος σπουδαιότερος Έλληνας ιατρός της αρχαιότητας μετά τον Ιπποκράτη, θεωρούσε ότι η μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων, απλά πάχαινε υπερβολικά τους μονομάχους μεταμορφώνοντάς τους σε πλαδαρά, δυσκίνητα θηρία μέσα στην αρένα.

Η ισορροπημένη διατροφή που τους πρότεινε, αντικαθιστώντας τους υδατάνθρακες με κρέας και λάχανα, μετέτρεψε τους μονομάχους σε πραγματικούς παλαιστές, που πολύ δύσκολα έχαναν μάχη.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!