MEN'S GUIDE

Μπορείς να "χτίζεις" το μυικό σου σύστημα ενώ κοιμάσαι; Μια έρευνα λέει ναι

Είναι σίγουρο, πως για να αποκτήσεις κανείς ένα καλογυμνασμένο μυώδες σώμα, χρειάζεται πολύς κόπος, προσοχή στη διατροφή και πολλή γυμναστική. Ωστόσο μια νέα έρευνα, ισχυρίζεται πως αν κάποιος κάνει κάτι λίγο πριν πέσει για ύπνο, μπορεί να χτίζεις μυς και όταν κοιμάται!

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Nutrition. αναφέρει πως η κατανάλωση πρωτεΐνης πριν κοιμηθούμε, μπορεί να μας βοηθήσει να «χτίσουμε» μυς ενώ κοιμόμαστε!

Ειδικότερα, μπορεί οι ειδικοί να μην έχουν καταλήξει ακόμη στο ποια είναι η κατάλληλη ώρα για να καταναλώνουμε πρωτεΐνες κατά τη διάρκεια της μέρας, γνωρίζουν όμως ότι όταν τις καταναλώνουμε πριν πέσουμε για ύπνο, αυτές βοηθούν τους μύες να «φουσκώσουν», αλλά και ν’ αποκατασταθούν μετά από μία προπόνηση.

Η αλήθεια είναι ότι αναφορικά με την αποκατάσταση των μυών, οι ειδικοί συμβουλεύουν πάντα να καταναλώνουμε πρωτεΐνες μετά την προπόνηση, αλλά τώρα έρχονται να προσθέσουν με αυτή την έρευνα πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην αποκατάσταση και ο ύπνος.

Προκειμένου οι μύες να αναπτυχθούν, χρειάζονται αμινοξέα. Δεδομένου ότι το σώμα δεν αποθηκεύει αυτά τα αμινοξέα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το βράδυ λίγο πριν κοιμηθείς είναι η κατάλληλη ώρα για να τα καταναλώσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, όταν καταναλώνεις πρωτεΐνη πριν κοιμηθείς, αυτά τα αμινοξέα θα αποθηκευτούν στο σώμα και έτσι θα «χτίσουν» τους μύες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όσο θετική κι εάν είναι αυτή η έρευνα, οι ειδικοί αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν τόνισαν ωστόσο ποια τρόφιμα θα πρέπει να καταναλώνουμε ή εάν με την κατανάλωση πρωτεΐνης, εννοούσαν κάποια συμπληρώματα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!