MEN'S GUIDE

Μήπως και εσύ ξεχνάς να φροντίζεις το δέρμα κάτω από τα γένια σου;

Σήμερα σχεδόν όλοι οι άντρες έχουν μούσια ή γένια, αφού αυτό επιτάσσει η μόδα, αλλά οι περισσότεροι εξ αυτών ξεχνούν πως το δέρμα του προσώπου που κρύβεται κάτω από τα μούσια τους έχει τις δικές του ανάγκες.

Μάλιστα, αντίθετα από αυτό που πιστεύουν πολλοί, πως οι τρίχες προστατεύουν το δέρμα, η επιδερμίδα που βρίσκεται κάτω από τις τρίχες του προσώπου σου, όχι μόνο έχει τις ίδιες ανάγκες με το υπόλοιπο πρόσωπό σου, αλλά έχει και παραπάνω ανάγκες για φροντίδα, αφού συχνά τα γένια γίνονται εστίες ανάπτυξης μικροβίων και εκεί συχνά συγκεντρώνονται πολλοί ρύποι που κάνουν ζημιά στο δέρμα σου.


Και η μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό, είναι πως πολλοί άντρες όταν αποφασίσουν να ξυριστούν διαπιστώνουν πως κάτω από τα γένια τους υπάρχουν σπυράκια, κοκκινίλες και στίγματα.


Η λύση φυσικά είναι απλή: θα πρέπει να φροντίζεις το δέρμα κάτω από τα γένια σου όπως και το υπόλοιπο πρόσωπό σου, άρα να πλένεις συχνά και καλά την περιοχή όπου έχεις γένια και να βάζεις και εκεί ενυδατική!


Επίσης θα πρέπει να φροντίζεις να στεγνώνεις καλά τα γένια σου μετά από κάθε πλύσιμο (η υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων) κια να χτενίζεις και να τριμάρεις τις τρίχες, γιατί οι ''άναρχες" και άγριες τρίχες δημιουργούν ερεθισμούς στο δέρμα.


Τέλος καλό είναι να θυμάσαι να κάνεις μια φορά την εβδομάδα και απολέπιση στην συγκεκριμένη περιοχή για να απομακρύνεις νεκρά κύτταρα και τυχόν βρωμιές που έχουν συγκεντρωθεί εκεί.

 


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!