MEN'S GUIDE

Όσοι άνδρες κάνουν αυτές τις δουλειές κάνουν λιγότερο σεξ

Μια επιστημονική μελέτη έρχεται να αποδείξει  πως οι άνδρες που κάνουν μια συγκεκριμένη κατηγορία εργασιών και ασχολιών έχουν μειωμένη σεξουαλική ζωή σε σύγκριση με όσους δεν ασχολούνται με αυτές τις δουλειές.

Τα ευρήματα της μελέτης, που έγινε  από το Κέντρο Προηγμένων Μελετών στο Ινστιτούτο Juan March στη Μαδρίτη, δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό American Sociological Review και μάλλον θα απογοητεύσουν τις γυναίκες.

Και ο λόγος; Μα γιατί αυτή η μελέτη δείχνει πως οι άνδρες που ασχολούνται με τις οικιακές εργασίες, δηλαδή τις λεγόμενες "δουλειές του σπιτιού" όπως το πλύσιμο ρούχων και πιάτων, το σφουγγάρισμα, το σίδερο ή το μαγείρεμα και το σκούπισμα, κάνουν λιγότερο σεξ σε σχέση με άνδρες που δεν κάνουν τις ίδιες δουλειές.

Συγκεκριμένα στη μελέτη συμμετείχαν ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που κλήθηκαν να περιγράψουν την καθημερινότητά τους και να απαντήσουν σε εωτηματολόγια για την σεξουαλική τους ζωή. Με βάση τις απαντήσεις τους παρατηρήθηκε πως τα ζευγάρια στα οποία οι άνδρες συμμετείχαν στις παραδοσιακές δουλειές του σπιτιού είχαν μειωμένη συχνότητα σεξουαλικών επαφών. 

Αντίθετα τα ζευγάρια στα οποία οι άνδρες δεν έκαναν δουλειές του σπιτιού όχι μόνο έκαναν πιο συχνά σεξ, αλλά οι γυναίκες περιέγραφαν τη σεξουαλική επαφή ως "πολύ ικανοποιητική" και συνολικά τα ζευγάρια που κρατούσαν παραδοσιακούς ρόλους, εμφανίζονταν να απολαμβάνουν πιο "απολαυστικό σεξ" σύμφωνα με το βαθμό ικανοποίησης που ανέφεραν οι γυναίκες που έκαναν μόνες τους όλες τις δουλειές του  σπιτιού.

Ο επικεφαλής της έρευνας Sabino Kornrich, σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσει αυτό το πόρισμα αναφέρει πως "Οι διακριτοί ρόλοι των φύλων παίζουν ρόλο στην σεξουαλική συχνότητα των ετεροφυλόφιλων ζευγαριών".

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως οι άνδρες δεν πρέπει να βοηθούν καθόλου στο σπίτι, αφού η ίδια μελέτη έδειξε πως κάτι τέτοιο συχνά προκαλεί σημαντικά προβλήματα στο ζευγάρι. "Όταν οι άνδρες δεν βοηθούν στο σπίτι,  υπάρχει ο κίνδυνος να αυξηθούν οι ενδοοικογενειακές συγκρούσεις και να μειωθεί η ικανοποίηση των γυναικών από τον γάμο τους" αναφέρει ο Kornrich.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!