GOSSIP

James Franco: «Είμαι γκέι αλλά δεν κάνω σεξ με άντρες»

Ο James Franco, εκτός από ένας ταλαντούχος και πολύ καλός ηθοποιός, είναι και ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Εκεί που το αποδεικνύει κάθε φορά είναι στο πως αποδομεί τα στερεότυπα, τα ταμπού και δεν μένει στάσιμος σε ένα σημείο.

Ο διάσημος ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας, ποιητής και καθηγητής πανεπιστημίου σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Rolling Stone αναφέρθηκε στις φήμες γύρω από τη σεξουαλικότητά του και στον τρόπο με τον οποίο τις διαχειρίζεται. «Είμαι gay στην τέχνη μου και straight στη ζωή μου. Βέβαια, είμαι επίσης γκέι στη ζωή μου, μέχρι το σημείο της συνουσίας - εκεί μπορείς να πεις ότι είμαι straight . Οπότε φαντάζομαι ότι εξαρτάται από το πώς ορίζεις την ομοφυλοφιλία. Αν σημαίνει με ποιον κάνεις σεξ, υποθέτω ότι είμαι straight. Παλιά όριζαν η ομοφυλοφιλία καθοριζόταν από τον τρόπο συμπεριφοράς όχι από το με ποιον κάνεις σεξ. Οι ναύτες γαμούσαν άντρες όλη την ώρα, αλλά όσο ήταν αρρενωποί δεν θεωρούνταν gay. Παράξενο πώς μια μικρή πίπα σε κάνει αδερφή σήμερα». 

Η ενασχόληση του Franco με θέματα που αφορούν τη ομοφυλοφιλία και την LGBT κοινότητα έχει αρχίσει εδώ και μεγάλο διάστημα, με διάφορα πρότζεκτ, όπως το βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα, και ο ίδιος αναφέρει: «Όταν σπούδαζα στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ένα από τα αγαπημένα μου μαθήματα ήταν το queer cinema. Οι στρέιτ, ετεροκανονικές ιστορίες καλύπτουν σε βαθμό αηδίας όλες τις ταινίες, τις εκπομπές, τη διαφήμιση, βρίσκονται παντού. Θεωρώ ότι είναι υγιές να δουλεύεις με τρόπο που διαταράσσει και αμφισβητεί αυτό το κατεστημένο και παρουσιάζει άλλες οπτικές. Αυτό θα έπρεπε να κάνει ένας καλλιτέχνης».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!