GOSSIP

Ο Παπανώτας δε θα είναι τελικά υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για το δημοσιογράφο και παρουσιαστή Δημήτρη Παπανώτα, καθώς λίγα μόνο 34ωρα  μετά την ανακοίνωση πως θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ (μετά την πρόσφατη κάλπη που στήθηκε από την παράταξη) και εν μέσω των σφοδρότατων αντιδράσεων που προκάλεσαν παλαιότερες δηλώσεις του δημοσιογράφου για τις γυναίκες, τελικά ανακοινώθηκε πως το όνομά του δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Την απόφασή του να εξαιρέσει τον Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τον σάλο αλλά και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν ακόμη και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες. Τη θέση του στο ευρωψηφοδέλτιο παίρνει ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, διδάκτωρ Βιολογίας και μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις, ενώ είναι γιος της πρώην υπουργού Κατερίνας Παπακώστα. 

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι σέβεται τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, που για πρώτη φορά επέλεξαν τους υποψήφιους ευρωβουλευτές τους. Ωστόσο, σημείωσε, υπάρχουν περιπτώσεις που ο πρόεδρος θα πρέπει να παρέμβει για να μην φορτώσει ευθύνες αλλού, ιδιαίτερα σε γυναίκες, που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία.

«Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα», καταλήγει στην ανάρτησή του.

Η αντίδραση του Δημήτρη Παπανώτα

Ο ίδιος λίγη ώρα μετά την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη έκανε μια πρώτη δήλωση αναφέροντας: «Είναι μια μεγάλη νίκη του Άδωνι Γεωργιάδη, της Νέας Δημοκρατίας, της Νέας Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τους δίνω τα συγχαρητήριά μου για τον ρηχό τρόπο σκέψης, που αντιμετώπισαν το ζήτημα και ειλικρινά λυπάμαι. Χαίρομαι από την άλλη πλευρά, γιατί όταν μπεις σε έναν στίβο, να δώσεις αγώνα, και οι συνθήκες δεν είναι οι πρέπουσες, καλό είναι να το μαθαίνεις πολύ νωρίς. Εγώ είχα μιλήσει από χθες με υψηλά ιστάμενους του κόμματος και τους είπα: «Αν δεν έχετε τα κότσια να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις που θα δεχθώ, τότε να παραιτηθώ». Μου είπαν: «Όχι, Δημήτρη μου! Είμαστε στο πλευρό σου». Για τους συνυποψηφίους μας είπα ότι είναι όλοι άξιοι και δεν έχει σημασία ποιον θα ψηφίσω, αλλά να αλλάξουμε την πολιτική σε Ευρώπη και Ελλάδα. Πρόκειται για προσβολή, όχι μόνο στο πρόσωπό μου αλλά και σε όσους με 30 βαθμούς δεν πήγαν στην παραλία και ήρθαν να ψηφίσουν για τους υποψήφιους του κόμματος» συνέχισε ο δημοσιογράφος για να καταλήξει,λέγοντας: «Καλή συνέχεια του εύχομαι και του Στέφανου Κασσελάκη. Θέλω να του θυμίσω ότι ήμουν ο πρώτος που τον στήριξε από το πρώτο βίντεο που ανέβασε. Δεν έχει σημασία αυτό. Με απέπεμψαν εξαιτίας της Μπεκατώρου. Δεν νομίζω ότι είναι δεοντολογική συμπεριφορά μεταξύ συνυποψηφίων. Καταφέρνουν να αλλάξουν την ατζέντα, όταν ο κόσμος πεινά και δεν μπορεί να πάει στο σούπερ μάρκετ. Μεταφέρει η Μπεκατώρου την ατζέντα στην παρεξήγηση μιας δήλωσης».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!