TV BITS

Οι Πανθέοι: Η εμβληματική σειρά αλλάζει ώρα μετάδοσης στο ΣΙΓΜΑ

«Οι Πανθέοι» το θρυλικό μυθιστόρημα του βραβευμένου συγγραφέα και ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη μεταφέρεται τηλεοπτικά, σε μία σύγχρονη παραγωγή υψηλών προδιαγραφών. 

«Οι Πανθέοι», ένα αριστούργημα της ελληνικής πεζογραφίας, χάρισε στον δημιουργό του Τάσο Αθανασιάδη το Βραβείο Πεζογραφήματος από την Ακαδημία Αθηνών το 1959. Το βιβλίο, ένα από τα μυθιστορήματα του συγγραφέα που μεταφέρθηκαν στην ελληνική τηλεόραση, προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στην τηλεόραση την περίοδο 1977-1979 και εξιστορεί τις περιπέτειες των «Πανθέων», μιας μεγαλοαστικής οικογένειας, κατά τα πρώτα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 47 χρόνια μετά, η οικογένεια των «Πανθέων» έρχεται στο ΣΙΓΜΑ σε μια σειρά που θα καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό.

 

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη (Χρυσοστόμη Πανθέου), Αιμίλιος Χειλάκης (Ανδρέας Πανθέος), Μελία Κράιλινγκ (Μάρμω Πανθέου), Μιχάλης Σαράντης (Κίτσος Γαλάτης), Νίκος Χατζόπουλος (Ισίδωρος Πανθέος), Θανάσης Κουρλαμπάς (Φάνης Πανθέος), Μαρία Καλλιμάνη (Δέσποινα Γαλάτη), Πηνελόπη Πιτσούλη (Ιλαρία), Κόρα Καρβούνη (Νίνα Αυγουστάκη), Σπύρος Σταμούλης (Στάθης Μονογιός), Μιχάλης Συριόπουλος (Γιάννης Μαρμάρης), Έλενα Τοπαλίδου (Δασκάλα), Αθηνά Μαξίμου (Μερόπη Μονογιού), Κώστας Φιλλίπογλου (Ιορδάνης Βαλλίδης), Παντελής Δεντάκης (Λουκάς Αυγουστάκης), Σμαράγδα Αδαμοπούλου (Ματούλα Γκανά), Χριστίνα Αλεξανιάν (Βέτα Πανθέου), Ελένη Καρακάση (Σεβαστή), Αλέξανδρος Μούκανος (Χρυσίνας), Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά (Πέλλα Γκανά), Βίκυ Διαμαντοπούλου (Θάλεια Μονογιού), Κωνσταντίνος Γαβαλάς (Τέλης Βαλέριος), Κώστας Κονταράτος (Παναγής), Εύα Σιμάτου (Σοφία Στρατηγού), Αρετή Τίλη (Αλέκα Βαλλίδη), Ιφιγένεια Καραμήτρου (Λιάνα Πανθέου), Γιάννης Κατσιμίχας (Θωμάς Πανθέος), Θανάσης Ισιδώρου (Στέφανος Χρυσίνας), Κωνσταντίνος Ελματζίογλου (Ηλίας Γαζής), Γιάννης Ίτσιος (Δημήτρης), Βάλλια Παπαδάκη (Ουρανία)

 

Στο ρόλο του Βλάση Πανθέου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου

 

 

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15 – ΣΑΒΒΑΤΟ 14/10

Η αστυνομία αναλαμβάνει να εξιχνιάσει τον φόνο του συμβολαιογράφου των Πανθέων, μα ο Μαρμάρης δείχνει αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να καλύψει τα ίχνη του. Εντωμεταξύ, η Πέλλα τον αναζητεί απεγνωσμένα, ενώ ο Ισίδωρος, σοκαρισμένος από τη δολοφονία του συμβολαιογράφου, αδυνατεί να κατανοήσει την πλεκτάνη που έχει μπλεχτεί. Την ίδια ώρα, η Χρυσοστόμη μοιάζει αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να διώξει τη Μιρέλλα από το Γραμματικό, αλλά όπως είναι φυσικό, εκείνη θα περάσει στην αντεπίθεση. Κι ενώ ο Ανδρέας είναι απορροφημένος από τις δύσκολες καταστάσεις που ταράζουν τη ζωή του, ο Κίτσος προσπαθεί απεγνωσμένα να αποφύγει τον πειρασμό της Μάρμως με κάθε τρόπο.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 16 – ΚΥΡΙΑΚΗ 15/10

Η δολοφονία του συμβολαιογράφου Οικονόμου, δημιουργεί νέα ερωτηματικά στους Πανθέους. Ο Ισίδωρος υποψιάζεται πως ήταν τα οικογενειακά τους μυστικά που τον βάλανε στο στόχαστρο και μοιράζεται αυτές τις ανησυχίες με τον Φάνη. Η Νίνα εξηγεί στη Μάρμω πως η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του Κίτσου απέναντί της, κατά πάσα πιθανότητα, κρύβει έρωτα. Ο Ανδρέας, συγκλονισμένος από τις συλλήψεις και τα επεισόδια στη χώρα, επισκέπτεται τον Μεταξά προκειμένου να κατανοήσει τις προθέσεις του. Η Νίνα γεμάτη ενοχές, μετά την απιστία της με τον Μαρμάρη, επιχειρεί να συμφιλιωθεί με τον Λουκά ενώ παράλληλα ετοιμάζει τα εγκαίνια της κλινικής. Η Δέσποινα προειδοποιεί τον Φάνη, για το καλό όλων τους, να μην αφήσει τον Στάθη να πλησιάσει τα αρχεία της ΦΙ–ΠΑΝ. Η Πέλλα κάνει μια ύστατη προσπάθεια με τη βοήθεια της Ματούλας να ανακαλύψει τον άντρα που την έμπλεξε στην υπόθεση του φόνου του Ιταλού διπλωμάτη, ο Μαρμάρης όμως είναι ένα βήμα μπροστά. Ο Ισίδωρος επιχειρεί να στριμώξει τη Χρυσοστόμη για να πάρει απαντήσεις σχετικά με το παρελθόν των Πανθέων, ενώ την ίδια στιγμή η Μάρμω αποφασίζει να αντιμετωπίσει ευθέως τον Κίτσο.

 

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 17 – ΣΑΒΒΑΤΟ 21/10

Οι πόρτες του ξενοδοχείου της Νίνας Αυγουστάκη ανοίγουν για να υποδεχτούν την αθηναϊκή ελίτ που έχει προσκληθεί για τα εγκαίνια της κλινικής του Ανδρέα. Όμως, η λαμπερή βραδιά επιφυλάσσει εκπλήξεις τόσο εντός όσο και εκτός ξενοδοχείου. Ο Θωμάς, απογοητευμένος, θα δει τη Λιάνα να έρχεται συνοδευόμενη από τον Γαζή, ενώ ο Στάθης θα συναντήσει από κοντά την Αλέκα, τη γυναίκα που της έσωσε τη ζωή αλλά και τον πατέρα της, Ιορδάνη Βαλλίδη, που υπήρξε θύμα του εκβιασμού του Στάθη. Οι μοιραίες συναντήσεις όμως δεν σταματάνε εδώ. Ο Μαρμάρης θα δει την Πέλλα και θα προσπαθήσει να κρυφτεί. Και ενώ όλοι περιμένουν τον Ανδρέα να βγάλει λόγο, θα εισβάλλει ο Κίτσος με άγριες διαθέσεις που θα προκαλέσει μεγάλη ταραχή όχι μόνο στη Μάρμω αλλά σε όλους τους καλεσμένους. Και ενώ η βραδιά συνεχίζεται, έξω από το ξενοδοχείο ένα πλήθος αντεξουσιαστών, με τη Ματούλα ανάμεσά τους, διαδηλώνει εναντίον του Μεταξά προκαλώντας ταυτόχρονα φασαρία και επεισόδια…

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 18 – ΚΥΡΙΑΚΗ 22/10

Ο Αντρέας επιπλήττει τον Κίτσο και ζητάει εξηγήσεις για την απαράδεκτη συμπεριφορά του στα εγκαίνια. Ο Κίτσος απολογείται αλλά αποφεύγει να δώσει μια λογική εξήγηση για ό, τι έκανε και ό, τι είπε, αλλά θα οδηγηθεί να πάρει μια απόφαση που θα αλλάξει τα πάντα στις ζωές τους. Η Μάρμω δείχνει μπερδεμένη και πληγωμένη αλλά προσπαθεί να κρυφτεί ακόμα και από τον ίδιο της τον εαυτό. Παρόλα αυτά, η Νίνα επιμένει πως η Μάρμω έχει αισθήματα για τον Κίτσο. Εντωμεταξύ, στο Γραμματικό ο Ισίδωρος μαθαίνει για την επίθεση στο σπίτι της Μιρέλλας και λυπάται, μα εκείνη μοιάζει έτοιμη να αντιμετωπίσει μόνη της όλο το χωριό. Παράλληλα, η Θάλεια, συντετριμμένη από το νέο που έμαθε για το πλοίο του Δημήτρη, προσπαθεί να επιβεβαιώσει αν είναι αλήθεια ή όχι. Κι όλα αυτά, ενώ Μαρμάρης συνεχίζει απτόητος το σχέδιό του δείχνοντας αποφασισμένος να εξαλείψει κάθε εμπόδιο στο διάβα του. Και η Πέλλα είναι πρώτη στη λίστα.

 

 

 

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 19 – ΣΑΒΒΑΤΟ 28/10

Ο Κίτσος ζητά συγγνώμη από τον Ανδρέα για τη συμπεριφορά του στα εγκαίνια και του ανακοινώνει την πρόθεσή του να επιστρέψει στο Παρίσι. Ο Μαρμάρης πουλάει έρωτα στην Πέλλα στην προσπάθειά του να την παραπλανήσει σχετικά με την ανάμειξή του στον φόνο του Ιταλού διπλωμάτη. Η Μιρέλλα εκφράζει στον Ισίδωρο τη βεβαιότητά της, πως πίσω από την επίθεση των χωρικών εναντίον της κρύβεται η Χρυσοστόμη. Η Λιάνα, καθώς φεύγει από το Γραμματικό, συμφιλιώνεται με τον Θωμά και κολακευμένη συνειδητοποιεί πως το ενδιαφέρον του για εκείνη ξεφεύγει από τα πλαίσια της συγγενικής τους σχέσης. Τα δυσάρεστα νέα για τη εξαφάνιση του πλοίου με το οποίο είχε μπαρκάρει ο Δημήτρης, αναστατώνουν τη Θάλεια και τη Μερόπη και ο Στάθης προσπαθεί να δώσει ένα τέλος στην αγωνία τους. Ο Ισίδωρος συγκρούεται με τη Χρυσοστόμη και τη διώχνει από το Γραμματικό. Η Αλέκα εκφράζει στη Λιάνα ευθέως τον ενδιαφέρον της για τον Στάθη. Η Μάρμω, έπειτα από παραίνεση του Ανδρέα, αποφασίζει να δώσει στον Κίτσο μια ευκαιρία να απολογηθεί, αυτά όμως που θα ακούσει από το στόμα του Κίτσου θα την αφήσουν άναυδη…

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 20 – ΚΥΡΙΑΚΗ 29/10

Ο Κίτσος επιμένει στην απόφασή του να επιστρέψει στο Παρίσι και εξηγεί στη Μάρμω πως ο λόγος είναι ότι είναι ερωτευμένος μαζί της και δεν μπορεί να μένει άλλο εδώ. Η Μάρμω ξαφνιάζεται με την ερωτική εξομολόγηση του Κίτσου. Επιστρέφει σπίτι και από την ένταση ανεβάζει πυρετό. Ο Ανδρέας ανησυχεί για τη υγεία της αλλά η Σεβαστή τον καθησυχάζει πως θα την προσέχει εκείνη. Παράλληλα, ο Στάθης επιβεβαιώνει το δυσάρεστο νέο για τον Δημήτρη. Το πλοίο ναυάγησε και εκείνος χάθηκε. Τώρα πρέπει να βρει τρόπο να το πει στη Θάλεια. Η Χρυσοστόμη δέχεται ένα ανησυχητικό τηλεφώνημα από το θεραπευτήριο που φιλοξενείται η θεία Καλή και εσπευσμένα τρέχει μαζί με τη Δέσποινα να μάθει τι συμβαίνει. Η Μαριάννα είναι αποφασισμένη να μιλήσει στη Βέτα και να της πει ότι έχει σχέση με τον άντρα της, τον Φάνη. Η Μάρμω μαζεύει όλο της το θάρρος και αποφασίζει να κάνει μια τελευταία απόπειρα να πείσει τον Κίτσο να μη φύγει…

 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!