GOSSIP

Πέθανε ο σχεδιαστής Κώστας Μαυρόπουλος - Το "αντίο" του Μπιμπίλα

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Έλληνας σχεδιαστής Κώστας Μαυρόπουλος, ο οποίος στάθηκε πρωτοπόρος δημιουργός και σχεδιαστής ενδυματολογικών δημιουργιών.

Ο ίδιος μαζί μαζί με τον αδελφό του Ντίνο, επιμελήθηκαν πολλές εμφανίσεις κυριών και ο οίκος «Μαυρόπουλος» που διηύθυνε για πάνω από 50 χρόνια έγινε ένας από τους γνωστότερους ελληνικούς οίκους μόδας τον 20ο αιώνα

Η πρώτη κολεξιόν του μαζί με τον αδερφό του, Ντίνο, τον Οκτώβριο του 1956 στη Μεγάλη Βρετάνια τους καθιέρωσε ως δυο μεγάλους μετρ της ελληνικής μόδας. Στα ατελιέ της Κριεζώτου 3, εν συνεχεία Σκουφά 17 και τέλος Λουκιανού 5 όπου και παρέμειναν μέχρι το 2011 όταν αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση παρέλασε όλη η Αθήνα αλλά και διασημότητες του εξωτερικού από την Πατ Νίξον ως τη Μαρία Κάλλας.

Ο Κώστας Μαυρόπουλος ανέπτυξε και κοινωφελή δράση για την οποία τιμήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ακαδημία Αθηνών. Τιμήθηκε επίσης από το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα το 2018, από την Φιλολογική Στέγη Πειραιώς το 2019 ενώ τον Οκτώβριο του 2022 παρουσίασε το αυτοβιογραφικό του βιβλίο «Με το μάτι της βελόνας” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η κηδεία του Κώστα Μαυρόπουλου θα τελεστεί σήμερα στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών και την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ και βουλευτής του κόμματος “Πλεύση Ελευθερίας” αποχαιρέτησε τον Κώστα Μαυρόπουλο με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Αποχαιρετάμε σήμερα από το Α’ Κοιμητήριο της Αθήνας έναν πολύ αγαπημένο φίλο και σπουδαίο σχεδιαστή υψηλής ραπτικής που διέπρεψε και στο εξωτερικό τον Κώστα Μαυρόπουλο, που μαζί με τον Ντίνο Μαυρόπουλο, που έφυγε πριν 2 χρόνια, αφήσαν την σφραγίδα τους στον κόσμο της ελληνικής μόδας.. Το λεύκωμα του που παρουσίασε πέρυσι τον Οκτώβρη περιγράφει την μεγάλη πορεία της ζωής του. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας φίλε...», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Δείτε την ανάρτησή του.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!