GOSSIP

Eurovision: Σήμερα θα γίνει ο Α' Ημιτελικός - Θα εμφανιστεί και η Rita Ora

Απόψε, θα μεταδοθεί ζωντανά από το Λίβερπουλ της Αγγλίας ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision 2023, ωστόσο τόσο η Ελλάδα, όσο και η Κύπρος θα αγωνιστούν στον Β' Ημιτελικό.

Όπως αναφέρει το ogaegreece.com μπορεί η Ουκρανία να ήταν η μεγάλη νικήτρια του περσινού διαγωνισμού, όμως όπως ήταν αναμενόμενο λόγω του πολέμου με τη Ρωσία, η χώρα δεν ήταν σε θέση να διοργανώσει τον διαγωνισμό. Έπειτα από αρκετές σκέψεις και συζητήσεις η EBU έδωσε τα χέρια με το BBC και έτσι αποφασίστηκε ο διαγωνισμός να φιλοξενηθεί στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο M&S Bank Arena.

Το σύνθημα για φέτος είναι το «United by Music» (Ενωμένοι εκ της μουσικής). Κεντρικοί παρουσιαστές του διαγωνισμού θα είναι η Βρετανή τραγουδίστρια Alesha Dixon, ο Ιρλανδικής καταγωγής κωμικός και τηλεοπτικός παρουσιαστής Graham Norton, η Αγγλίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Hannah Waddingham και η Ουκρανή τραγουδίστρια και frontwoman του συγκροτήματος The Hardkiss, Υuliya Sanina.

 

Δράσεις στο backstage θα έχουν και άλλα δημοφιλή πρόσωπα της Αγγλικής και Ουκρανικής τηλεόρασης όπως οι Mel Giedroyc, Rylan, Scott Mills, Claire Sweeney, Sam Quek και Timur Miroshnychenko.

Τι θα δούμε απόψε;

Τον αποψινό Ημιτελικό «ανοίγει» με τους ήχους του το «Electic Dreams», μια μεγάλη επιτυχία των 80’s από τους Human League οι οποίοι κατάγονται από το Λίβερπουλ. Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρει η Julia Sanina – μία εκ των παρουσιαστών – η οποία θα ερμηνεύσει τη μεγάλη της επιτυχία «Mayak». Στο διάλειμμα, όσοι κρατικοί σταθμοί δεν προχωρήσουν σε διαφημιστικό διάλειμμα, θα προβάλουν τη συνεργασία των Alyosha – Rebecca Ferguson στο κομμάτι «Ordinary world» των Duran Duran καθώς και τη παγκοσμίου φήμης super star Rita Ora η οποία αφού ερμηνεύσει ένα medley των μεγαλύτερων επιτυχιών της θα παρουσιάσει το νέο της single «Praising You»  που έκανε με τον Fatboy Slim.

Οι συμμετοχές

Δεκαπέντε τραγούδια περιλαμβάνει το αποψινό διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς. Την αυλαία με την εμφάνισή της θα ανοίξει η Νορβηγία ενώ αντίστοιχα θα κλείσει η Φινλανδία. Στη θέση Νο11 η Σουηδία και στη θέση Νο9 το Ισραήλ. Αυτά είναι και τα τέσσερα βασικά φαβορί του Πρώτου Ημιτελικού.

Με σειρά εμφάνισης, οι δεκαπέντε χώρες που θα διαγωνιστούν στον αποψινό Πρώτο Ημιτελικό είναι:

Σειρά - Χώρα - Καλλιτέχνης - Τραγούδι


01  Νορβηγία Alessandra “Queen of Kings”
02  Μάλτα The Busker “Dance (Our Own Party)”
03  Σερβία Luke Black “Samo mi se spava” 
04  Λετονία Sudden Lights “Aijā”
05  Πορτογαλία Mimicat “Ai coração”
06  Ιρλανδία Wild Youth “We Are One”
07  Κροατία Let 3 “Mama ŠČ!”
08  Ελβετία Remo Forrer “Watergun”
09  Ισραήλ Noa Kirel “Unicorn”
10  Μολδαβία Pasha Parfeni “Soarele și luna”
11  Σουηδία Loreen “Tattoo”
12  Αζερμπαϊτζάν TuralTuranX “Tell Me More”
13  Τσεχία Vesna “My Sister’s Crown”
14  Ολλανδία Mia Nicolai and Dion Cooper “Burning Daylight”
15  Φινλανδία Käärijä “Cha Cha Cha”

Αποτελέσματα

Υπενθυμίζουμε πως φέτος το αποτέλεσμα των Ημιτελικών καθορίζεται αποκλειστικά και καθαρά από το τηλεοπτικό κοινό χωρίς καθόλου συμμετοχή των επιτροπών. Οι δέκα χώρες που θα συγκεντρώσουν τις υψηλότερες βαθμολογίες θα είναι και αυτές που θα καταφέρουν να προκριθούν στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου. Η ανακοίνωση των δέκα αυτών χωρών θα γίνει στο τελευταίο μέρος του αποψινού ημιτελικού ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τη λήξη και του τελικού για να μάθουμε αναλυτικά τις θέσεις και τους βαθμούς που έλαβε η κάθε χώρα απόψε.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!