GOSSIP

Η Καμίλα είναι η πρώτη σύζυγος βασιλιά στην Αγγλία που δεν θα λέγεται "βασίλισσα"

Μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ξεκίνησε η εφαρμογή ενός αυστηρού πρωτοκόλλου, που προβλέπει κάθε λεπτομέρεια για τις διαδικασίες της κηδείας αλλά και της ταφής της γυναίκας που έμεινε στο θρόνο για 7 δεκαετίες, αλλά και για τη διαδικασία διαδοχής της. Έτσι πλέον ο πρωτότοκος γιος της Ελισάβετ, αποκαλείται Βασιλιάς Κάρολος Γ, αλλά η σύζυγός του δεν αποκαλείται βασίλισσα, αλλά "βασιλική σύντροφος". 

Ο νέος μονάρχης της Βρετανίας, που ήταν γνωστός μέχρι σήμερα ως πρίγκιπας Κάρολος και έφερε και τον τίτλο του Δούκα της Κορουάλης, θα ονομάζεται πλέον «βασιλιάς Κάρολος Γ΄».

Ο 73χρονος Κάρολος έγινε αυτομάτως βασιλιάς όταν η μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ απεβίωσε. Την ίδια στιγμή, η σύζυγος του Καρόλου, Καμίλα, γνωστή ως δούκισσα Καμίλα της Κορνουάλης θα μοιράζεται την κοινωνική θέση του ως «βασιλική σύζυγος».

Η Καμίλα ως σύζυγος του βασιλιά θα έπρεπε να πάρει τον τίτλο της βασίλισσας, ωστόσο η περίπτωση της είναι διαφορετική. 

Πριν από τον γάμο του Καρόλου με την Καμίλα, το 2005, συμφωνήθηκε ότι δεν θα έπαιρνε τον τίτλο της βασίλισσας αλλά της βασιλικής συντρόφου. 

Επίσης  σε ανακοίνωσή της για τα 70 χρόνια στο θρόνο, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε ανακοινώσει ότι ήθελε η Καμίλα να πάρει τον τίτλο της «βασιλικής συζύγου» όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς.

Η Καμίλα είναι η πρώτη σύζυγος βασιλιά που δεν ονομάζεται βασίλισσα. 

Παράλληλα τίτλους αλλάζουν και ο Ουίλιαμ και η Κέιτ, που θα λέγονται πλέον δούκας και δούκισσα της Κορνουάλης και του Κέιμπριτζ. 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!