VIRAL

Eurovision: Σάλος στην Ισπανία - Αποδείχτηκε πως τo 70% του κοινού ψήφισε άλλο τραγούδι

Μπορεί πρόσφατα η Ισπανία να ανακοίνωσε επίσημα το τραγούδι με το οποίο η χώρα θα εκπροσωπηθεί στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αλλά έχει γίνει χαμός, αφού αποδείχτηκε πως η συντριπτική πλειοψηφία του τηλεοπτικού κοινού είχε ψηφίσει άλλο τραγούδι.

Η Ισπανία είχε αποφασίσει να αναδείξει το τραγούδι και τον/τους καλλιτέχνη/ες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στη Eurovision του Τορίνο, μέσω της διεξαγωγής του Benidorm Fest 2022 που διοργάνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTVE.


Εκεί αναδείχτηκε νικήτρια η Chanel και το κομμάτι SloMo που πολλοί σχολιάζουν πως είναι... ρέπλικα του Fuego της Φουρέιρα.


Ωστόσο, πολλοί από το τηλεοπτικό κοινό διαμαρτύρονταν πως άλλα είχαν ψηφίσει και απαίτησαν την αναλυτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Benidorm Fest 2022, αφού το τραγούδι Terra από το γυναικείο τρίο Tanxugueiras άρεσε πολύ στο κοινό. Μάλιστα ήδη έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια views στο YouTube. .


Όπως αναφέρει το ogaegrece.com το RTVE δημοσίευσε χθες τα αναλυτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας στο Benidorm Fest 2022. Σ’ αυτά διαφαίνεται ξεκάθαρη νίκη του συγκροτήματος Tanxugueiras στην ψηφοφορία του κοινού. Το συγκρότημα, ωστόσο, κατετάγη στην 3η θέση στο τέλος της βραδιάς.

Η ψηφοφορία την τελική βραδιά του Benidorm Fest 2022 διεξήχθη σε 3 φάσεις:

Επιτροπή

Αρχικά ανακοινώθηκαν οι βαθμοί της επιτροπής που έφεραν στην 1η θέση τη Chanel με το τραγούδι SloMo.

 

Ομάδα 350 ατόμων

Στη συνέχεια προστέθηκαν οι ψήφοι μιας δημοσκοπικής ομάδας 350 επιλεγμένων ατόμων, που προτίμησαν τις Tanxugueiras:

 

Televoting

Τέλος, είχαμε τα αποτελέσματα του τηλεοπτικού κοινού, που επίσης έφερε τις Taxnugueiras στην 1η θέση:

 

Βλέπουμε ότι ειδικά στην ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού η διαφορά μεταξύ των Tanxugueiras και της Chanel είναι τεράστια: 70,75% έναντι μόλις 3.97%. Παρ’όλα αυτά, νικήτρια της βραδιάς και εκπρόσωπος της Ισπανίας στη Γιουροβίζιον 2022 στέφτηκε η Chanel.

Οι αντιδράσεις

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αναλυτικών αποτελεσμάτων, ακούστηκαν παράπονα από πολλές πλευρές για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, καθώς το τραγούδι των Tanxugueiras θεωρείτο φαβορί, που όμως δεν ψηφίστηκε από τις επιτροπές.

Η απάντηση των διοργανωτών

Το RTVE σε απάντηση στις διαμαρτυρίες, είπε ότι «δεν υπήρξαν παρατυπίες, παράπονα ή προκλήσεις» και καταδίκασε την άποψη ότι οι «υποτιθέμενες παρατυπίες ήταν τόσο εμφανείς ώστε το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ισπανία στη Γιουροβίζιον θα έπρεπε να ακυρωθεί».

«Το RTVE θα διαφυλάξει την τιμή αυτών των ανθρώπων που εργάζονται εδώ και χρόνια και δείχνουν κάθε σεβασμό και δεν υπα΄ρχει καμιά αμφιβολία γι’ αυτό. Όσο για τους εκβιασμούς, απειλές θανάτου κλπ, δεν θα γίνουν ανεκτά. Έγινε μια καλή επιλογή με 13 καταπληκτικά τραγούδια υψηλού επιπέδου που μας έβαλαν στο παιχνίδι και δυσκολευτήκαμε να επιλέξουμε εκπρόσωπο».

«Δεν είπα ποτέ ότι η Chanel είναι η τέλεια υποψήφια για τη Γιουροβίζιον. Δεν απάντησα ποτέ ποιος είναι ο αγαπημένος μου και με ρώτησαν πολλές φορές», απάντησε η María Eizaguirre, Διευθύντρια Επικοινωνίας του RTVE. Και συνέχισε: «Σίγουρα λάθη γίνανε αλλά δεν υπάρχει τίποτα σκοτεινό από πίσω και οι καλλιτέχνες που μπορούν να το πουν αυτό βρίσκονται εδώ. Αν κάναμε λάθος σε κάτι, προφανώς ζητούμε συγνώμη. Αλλά ειλικρινά, πιστεύω πως ό,τι κάναμε ήταν καλό και είναι τιμή για μας που φέραμε την αναβιώση της ισπανικής μουσικής».

Εκπρόσωπος της Ισπανίας στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον στο Τορίνο θα είναι η Chanel με το τραγούδι SloMo.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!