GOSSIP

H Παναγιώταρου πόζαρε με φτερά Ινδιάνου και πολλοί την...κράζουν [εικόνες]

Το μοντέλο και πρώην παίκτρια του My Style Rocks, συνηθίζει να κάνει πολλές αναρτήσεις στα social media και να επιδεικνύει το κορμί της, αλλά και τη χλιδάτη ζωή που απολαμβάνει, αλλά μια από τις αναρτήσεις που έκανε από τη Μύκονο, προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια.

Η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου, προφανώς θέλησε να διαφημίσει  ένα γνωστό και κοσμικό μεξικάνικο εστιατόριο που επισκέφτηκε στη Μύκονο και θεώρησε πως θα ήταν... έξυπνο να ποζάρει στην είσοδο φορώντας στο κεφάλι της φτερά ινδιάνου.


Συγκεκριμένα η Αλεξάνδρα φορά ένα ινδιάνικο war bonnet, όπως αποκαλούνται, αλλά η ίδια μάλλον αγνοεί τί ακριβώς συμβολίζει αυτό που φόρεσε στο κεφάλι της και αυτό προκάλεσε κάποια αρνητικά σχόλια.


Και είναι βέβαιο πως αυτά τα αρνητικά σχόλια θα... ήταν ακόμα περισσότερα αν η Αλεξάνδρα είχε κάνει μια τέτοια ανάρτηση στις ΗΠΑ, αφού τις τελευταίες δεκαετίες έχουν σε αυτή τη χώρα ξεσπάσει μεγάλα σκάνδαλα ακόμα και δικαστικές διαμάχες με τους Ινδιάνους να διαμαρτύρονται έντονα για όσους τολμούν να προσβάλλουν το συγκεκριμένο σύμβολό τους.


Τα war bonnets αποτελούν μέρος της κουλτούρας και της ιστορίας πολλών φυλών Iνδιάνων της Αμερικής και ήταν φτιαγμένα από φτερά αετών και τα φορούσαν μόνο οι ηγέτες της φυλής και όσοι ξεχώρισαν με την ανδρεία τους στις μάχες (τα λάμβαναν όσοι επιτίθονταν πρώτοι στις μάχες και έβγαιναν από αυτές αλώβητοι, οπότε συνήθως κάποιος εν ζωή λάμβανε το πολύ τρία τέτοια φτερά) ή έκαναν κάποια άλλη σπουδαία πράξη - συνεισφορά για το κοινό καλό όλης τη φυλής.


Αυτά τα φτερωτά καπέλα τα φορούσαν μόνο οι άνδρες αν και στη σύγχρονη εποχή, ενίοτε απονέμονται και σε γυναίκες Ινδιάνικης καταγωγής ως μεγάλη ένδειξη τιμής για κάποια εξέχουσα προσφορά που έχουν κάνει στην ινδιάνικη κοινότητα.


Το σίγουρο είναι πως οι Ινδιάνοι εξαγριώνονται κάθε φορά που βλέπουν κάποιον να αντιμετωπίζει με "χλευαστικό" ή "ασεβή" τρόπο αυτό το σύμβολό τους και αυτό μάλλον δεν το γνωρίζει ή αδιαφορεί για αυτό η Αλεξάνδρα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!