GOOD LIFE

Δεν φαντάζεστε ποιο "παρεξηγημένο" αγριόχορτο κάνει θαύματα στο αδυνάτισμα

Το συγκεκριμένο αγριόχορτο που το συναντάς σχεδόν παντού οι περισσότεροι το αντιπαθούν και όμως έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό.

Ο λόγος για την τσουκνίδα που οι περισσότεροι την αντιπαθούν καθώς προκαλεί έντονους ερεθισμούς και φαγούρα στο ανθρώπινο δέρμα και πολλοί θεωρούν πως η μόνη της χρήση είναι να τρώγεται ως χόρτο μέσα σε πίτες.
Και όμως η ταπεινή τσουκνίδα, σε μια άλλη της μορφή, και συγκεκριμένα ως αφέψημα μπορεί να κάνει θαύματα και βοηθά ακόμα και στο αδυνάτισμα.

Η τσουκνίδα περιέχει βιταμίνη Α, Β και C, E, K, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο και ιχνοστοιχεία, που είναι ωφέλιμα για την υγεία των μυών, οστών και των νεύρων και βοηθούν στην πρόληψη της ανάπτυξης των ελεύθερων ριζών και όταν καταναλωθεί ως έγχυμα ή αφέψημα είναι πραγματικά θαυματουργή, με ποιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι το ρόφημα τσουκνίδας είναι τονωτικό, αντιφλεγμονώδες και διουρητικό, βοηθώντας στην απώλεια βάρους αλλά και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Επίσης η τσουκνίδα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σεροτονίνη και ακετυλοχολίνη, ουσίες που λειτουργούν ως φυσικά κατασταλτικά της όρεξης, άρα είναι ακόμη πιο εύκολο να χάσετε βάρος.

Μπορείτε λοιπόν να απολαμβάνετε ένα φλιτζάνι αφέψημα τσουκνίδας καθημερινά, σκέτο ή σε συνδυασμό με άλλα ωφέλιμα για τη σιλουέτα σας βότανα όπως λουίζα, δίκταμο, μελισσόχορτο και τσάι του βουνού, τα οποία προσθέτετε σε καυτό νερό και αφήνετε να εκχειλιστούν για λίγα λεπτά πριν σουρώσετε σε φλιτζάνια.

Αν ακολουθείτε και ισορροπημένη διατροφή και γυμνάζεστε, τότε σίγουρα θα δείτε άμεσα αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!