GOSSIP

H Kate Middleton δεν φόρεσε τυχαία αυτό το κόσμημα στην κηδεία του Φίλιππου

Με μεγαλοπρέπεια, αλλά πολλά μέτρα ασφαλείας, έγινε χθες Σάββατο, η κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου και παρούσα ήταν φυσικά και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ Kate Middleton, η οποία ήταν υπέρκομψη, ενώ το μαργαριταρένιο κολιέ που φόρεσε στην κηδεία, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση.

Πρόκειται για ένα ιστορικής σημασίας περιδέραιο, από τη συλλογή κοσμημάτων της πεθεράς της, της βασίλισσας Ελισάβετ, που η Kate Middleton, το έχει... δανειστεί και στο παρελθόν.


Το περιδέραιο, μια σύνθεση από διαμάντια και μαργαριτάρια, είναι γνωστό σαν «Japanese Pearl Choker» («Το Περιλαίμιο με το Ιαπωνικό Μαργαριτάρι») και η Ελισάβετ το έχει φορέσει επανειλημμένως κατά τη δεκαετία του 1980 και '90, όπως πχ το 1995, στη δεξίωση για τα 70α γενέθλια της τέως πρωθυπουργού, Μάργκαρετ Θάτσερ.



Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε παραγγείλει το περιλαίμιο με την οδηγία να δεθεί μόνο με τους εκλεκτότερους των εκλεκτών πολύτιμους λίθους. Το κόστος κάλυψε το ιαπωνικό κράτος, του οποίου και αποτελεί δώρο στην Ελισάβετ. Μάλιστα, κατά τον πρώτο χρόνο του γάμου του πρίγκηπος Καρόλου, η βασίλισσα είχε δανείσει το τσόκερ στη Νταϊάνα, η οποία λάτρευε τις πέρλες.

Το 1982 η Νταϊάνα, δηλαδή η πεθερά που ουδέποτε γνώρισε η σύζυγος του πρίγκηπος Γουίλιαμ, είχε φορέσει το συγκεκριμένο, τεράστιας αξίας κόσμημα, σε μια δεξίωση στο ανάκτορο Χάμπτον Κορτ προς τιμήν της βασιλίσσης Βεατρίκης και του πρίγκηπος Κλάους της Ολλανδίας. Η εν λόγω εκδήλωση ήταν μία από τις πρώτες στις οποίες η λαίδη Νταϊάνα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, ως σύζυγος του πρίγκηπος Καρόλου, δηλαδή του διαδόχου της βασιλίσσης Ελισάβετ -και, βεβαίως, του θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου.




Ωστόσο και η Kate έχει φορέσει το Japanese Pearl Choker άλλη μία φορά στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2017, στον εορτασμό για την 70η επέτειο γάμου της βασιλίσσης Ελισάβετ με τον, τεθνεώτα πλέον, πρίγκιπα Φίλιππο.

Φορώντας το ξανά στην κηδεία του Φιλίππου, η δούκισσα του Κέιμπριτζ απέτισε φόρο τιμής, τόσο στην βασίλισσα Ελισάβετ, όσο και στην, θρυλική πλέον, πλην αποβιώσασα, τόσον ενωρίς, μητέρα του συζύγου της, τη λαίδη Νταϊάνα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!