VIRAL

Youtubers ανοίγουν μυστηριώδη δέματα από το "Σκοτεινό Διαδίκτυο" [βίντεο]

Μια νέα τρέλα έχει κατακτήσει το YouTube καθώς γνωστοί vloggers τον τελευταίο καιρό ανεβάζουν βίντεο που τους δείχνουν να ανοίγουν και να ανακαλύπτουν περίεργα πράγματα μέσα σε δέματα που (ισχυρίζονται πως) έχουν παραγγείλει από το λεγόμενο "Σκοτεινό Διαδίκτυο" (Dark Web).

Το λεγόμενο "Σκοτεινό Διαδίκτυο" (σκοτεινό/βαθύ ίντερνετ - dark/deep web) είναι ένας ανώνυμος διαδικτυακός ιστός, στον οποίο σκιώδεις χρήστες έχουν πρόσβαση σε κρυφές υπηρεσίες, ενώ η πρόσβαση σε αυτές συνήθως γίνεται με τη χρήση συγκεκριμένου λογισμικού και κώδικα. Το Dark Web έχει χαρακτηριστεί και το "σούπερμαρκετ της παρανομίας" αφού η ανωνυμία του επιτρέπει σε πολλούς να έχουν πρόσβαση σε πράγματα που κανονικά δεν βρίσκει κανείς στο (νόμιμο) εμπόριο.


Τώρα, σύμφωνα με άρθρο του Mashable, το Youtube έχει γεμίσει με βίντεο που δείχνει κάποιους να ανοίγουν πακέτα με πράγματα που ισχυρίζονται πως έχουν αγοράσει μέσω Dark Web καθώς έχει γίνει "μόδα" το λεγόμενο Dark/Deep Web Challenge.

Το άρθρο τονίζει πως δεν είναι σίγουρο πως τα πράγματα που βλέπουμε στα βίντεο που έχουν γίνει viral, προέρχονται όντως από το Dark Web και εξηγεί πως πιθανά κάποιοι YouTubers να εκμεταλλεύονται το ενδιαφέρον του κοινού και να "στήνουν" ψεύτικα δέματα για να μαζέψουν κλικς, ενώ προσθέτει πως ίσως και αυτοί που στέλνουν τα δέματα πιθανά να τρολάρουν αυτούς που τα έχουν παραγγείλει.


Πάντως σε μερικά από τα πιο δημοφιλή τέτοια βίντεο βλέπουμε YouTubers που ισχυρίζονται πως έχουν πληρώσει ακόμα και μεγάλα ποσά (κάποιοι σε bitcoins) για να λάβουν δέματα που περιέχουν περίεργες ουσίες, αντικείμενα με αίμα, σατανικά αντικείμενα, κ.λπ.

Δείτε κάποια από αυτά τα βίντεο που έχουν εκατομμύρια views αλλά κανείς δεν ξέρει αν είναι fake ή όχι.

 


 

 


 


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!