WOMEN'S GUIDE

Τρία απλά τρικ για να μην "γλιστράνε" προς τα κάτω οι ψηλές μπότες

Τώρα που πλησιάζει πια ο χειμώνας οι μπότες έχουν την τιμητική τους και ειδικά φέτος  οι μπότες μέχρι το γόνατο είναι πολύ στη μόδα, ενώ και οι thigh high boots παραμένουν στη μόδα για μια ακόμη σεζόν.

Παράλληλα μια πάντα safe επιλογή για σικάτες εμφανίσεις είναι και οι μπότες - γάντι, που είναι φτιαγμένες από ελαστικό υλικό που αγκαλιάζει το πόδι.


Το πρόβλημα είναι πως συχνά οι ψηλές μπότες, ειδικά μετά από κάποιες φορές που τις έχει βάλει κανείς, σταδιακά σταματούν να... στέκονται στο ύψος τους και "σακουλιάζουν" προς τα κάτω και ειδικά γύρω από τους αστραγάλους.


Φυσικά η πιο σίγουρη λύση για να μείνει μια ψηλή μπότα στο ύψος της είναι να φορεθεί πάνω από στενό παντελόνι ή κολάν που θα την... κοντράρει εσωτερικά και θα τη συγκρατεί.


Αν όμως θέλετε να τις φορέσετε με κάτι άλλο (π.χ. με φόρεμα ή φούστα με καλσόν) υπάρχουν και οι ακόλουθες τρεις λύσεις:

Χοντρές κάλτσες στο ύψος της μπότας: Υφάσματα όπως το καλσόν, τα συνθετικά κλπ τείνουν να κάνουν τις μπότες να γλιστρούν. Φορώντας ένα ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες που είναι εφαρμοστές στο πόδι αυξάνεται η τριβή με αποτέλεσμα να μην πέφτουν οι μπότες προς τον αστράγαλο.

Αν θέλετε βέβαια, μπορείτε να κάνετε δυο γραμμές με κόλλα σιλικόνης στην κορυφή της κάλτσας για να αυξήσετε ακόμη περισσότερο την αντίσταση. Το συγκεκριμένο τρικ με την σιλικόνη λειτουργεί και με λεπτές κάλτσες.

Εναλλακτικά, μπορείτε να σουρώσετε τις κάλτσες στο ύψος του αστραγάλου, έτσι ώστε να γεμίσετε το κενό που δημιουργείται ανάμεσα στο πόδι και την μπότα, αποτρέποντας το γλίστρημα της.

Ελαστική «καλτσοδέτα»: Θα χρειαστείτε ένα λάστιχο από τα είδη ραπτικής και ένα σκρατς (γνωστό και ως αυτοκόλλητη ταινία velcro) προκειμένου να δημιουργήσετε μια καλτσοδέτα στο ύψος που τελειώνει η κάθε μπότα.

Μετρήστε την περίμετρο των μηρών σας σε εκείνο το σημείο, κόψτε το λάστιχο και ράψτε τις άκρες του μεταξύ τους.

Στη συνέχεια κολλήστε ή ράψτε το ένα μέρος του σκρατς στην εξωτερική πλευρά του λάστιχου και αντίστοιχα το άλλο μέρος στην εσωτερική πλευρά του τελειώματος της μπότας. Εναλλακτικά αντί για σκρατς, μπορείτε να ράψετε στο λάστιχο ένα κουμπί με μαγνήτη ή ένα πρεσαριστό κουμπί τρουκ.

Ταινία διπλής όψεως: Μια εξίσου εύκολη λύση είναι η τοποθέτηση αυτοκόλλητης ταινίας για ρούχα στο επάνω μέρος της μπότας. Έτσι οι μπότες θα κολλήσουν ελαφρά στο δέρμα και δεν θα πέφτουν πια.

Επειδή ωστόσο υπάρχει πάντα ο κίνδυνος προσωρινού ερεθισμού του δέρματος με την κολλητική ταινία, η συγκεκριμένη μέθοδος δεν συστήνεται παρά μόνο ως τελευταία λύση ανάγκης.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!