WOMEN'S GUIDE

Ένα λάθος που κάνουν πολλές με ξηρό δέρμα

H συστηματική ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος και ειδικά όταν έχεις ξηρό δέρμα. Όμως ακόμα και αν χρησιμοποιείς συχνά μια ενυδατική, μπορεί να κάνεις κάποια λάθη.

Φυσικά μια γυναίκα με ξηρό δέρμα θα πρέπει αρχικά να φροντίσει να προμηθευτεί μια ενυδατική κρέμα που να είναι κατάλληλη για τον τύπο του δέρματος της.
Και ένα από τα βασικά λάθη που κάνουν πολλές με την ενυδατική τους, είναι πως επειδή έχουν ξηρό δέρμα χρησιμοποιούν περισσότερη ενυδατική. Για να καταλάβεις αν χρησιμοποιείς πολύ παραπάνω ενυδατική από όση πραγματικά χρειάζεσαι, αρκεί να παρατηρήσεις το πρόσωπό σου: αν εμφανίζεις σπυράκια, λιπαρότητα και το μακιγιάζ σου δεν... στέκεται, τότε μάλλον πρέπει να μειώσεις την ποσότητα κρέμας που βάζεις.


Επίσης, για να δεις αποτελέσματα στην ενυδάτωση του προσώπου σου, θα πρέπει να βεβαιωθείς πως εφαρμόζεις την κρέμα σου ΠΑΝΤΑ σε καθαρό πρόσωπο και όταν λέμε καθαρό δεν εννοούμε μόνο χωρίς βρωμιές και μακιγιάζ, αλλά και χωρίς νεκρά κύτταρα. 


Η ειδικός στην περιποίηση της επιδερμίδας Renée Rouleau συμβουλεύει να κάνεις τακτικά απολέπιση,"Συνήθως, όταν το δέρμα είναι ξηρό τείνουμε να το φορτώνουμε με πιο βαριές κρέμες για να αντισταθμίσουμε την ξηρότητα. Ξηρό δέρμα όμως σημαίνει πως έχουν συσσωρευτεί στην επιφάνειά του ξηρά κύτταρα δέματος. Και όσο κι αν προσπαθείς με πιο βαριές κρέμες να ενυδατώσεις τα ξηρά κύτταρα, δεν πρόκειται να γίνει τίποτε! Η μόνη λύση είναι να εντατικοποιήσεις την απολέπιση για να απομακρύνεις τα ξηρά/νεκρά κύτταρα και μετά να ενυδατώσεις τα νέα δερματικά κύτταρα, με αποτέλεσμα πιο ενυδατωμένο δέρμα".
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!