GOOD LIFE

Ο εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια θεωρείται πλέον και επίσημα ψυχική διαταραχή

Μπορεί για χρόνια να μιλούσαμε για εθισμό στα βιντεοπαιχνίδια, αλλά τώρα ακόμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αναγνώρισε και επίσημα τον συγκεκριμένο εθισμό ως διαταραχή της ψυχικής υγείας.

Στην τελευταία έκδοση της «Βίβλου» αναφοράς του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ) για τις αναγνωρισμένες ασθένειες που μπορούν να διαγνωστούν, ο εθισμός στα ψηφιακά και τα video games περιγράφεται ως «ένα μοτίβο επίμονης ή επαναλαμβανόμενης συμπεριφοράς παιγνιδιού» που γίνεται τόσο εκτενής ώστε να «προηγείται άλλων ενδιαφερόντων στη ζωή».

«Μας επιτρέπει να κατανοήσουμε τόσο πολλά για το τι κάνει τους ανθρώπους να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν και να αναλαμβάνουμε δράση για να προλαμβάνουμε τον πόνο και να σώζουμε ζωές», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη δημοσιοποίηση της ICD ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γεμπρεγέσους.

Η Διεθνής Κατάταξη Ασθενειών (ICD), η οποία ενημερώνεται τα τελευταία 10 χρόνια, καλύπτει τώρα 55.000 τραύματα, ασθένειες και αιτίες θανάτου. Αυτή αποτελεί μια βάση για τον ΠΟΥ και εν γένει τους εμπειρογνώμονες για να βλέπουν και να ανταποκρίνονται στις εξελίξεις στον τομέα της υγείας.

Ο κατάλογος αυτός χρησιμοποιείται επίσης από τις ασφαλιστικές εταιρείες καθώς οι αποζημιώσεις που δίνουν εξαρτώνται από τις καταχωρίσεις στην ICD.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!