GOOD LIFE

Τρως μόνο σαλάτες για να αδυνατίσεις; Οι 6 λόγοι που μπορεί τελικά να πάρεις κιλά

Αν αποφάσισες να χάσεις κιλά και έχεις αρχίσει να τιμάς δεόντως τις σαλάτες όπου και να βρεθείς πρόσεξε γιατί αντί για να αδυνατίσεις μπορεί να βρεθείς ακόμα και με παραπανίσια κιλά.

Φυσικά οι σαλάτες είναι η πιο σωστή επιλογή για καθημερινή και υγιεινή διατροφή αρκεί φυσικά να προσέχεις τι έχουν μέσα τους. Υπάρχουν αρκετά συστατικά που συναντάμε σε πολλές σαλάτες (και ειδικά σε αυτές που σερβίρονται στα καταστήματα) που περιέχουν υλικά που όχι μόνο δεν θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά αλλά θα σου προσθέσουν πολλές θερμίδες.

Σάλτσες, dressings και πολύ λάδι . Οι έτοιμες σάλτσες είναι δίκοπο μαχαίρι, γιατί  οι περισσότερες περιέχουν νάτριο, κορεσμένα λιπαρά και αρκετές θερμίδες. Επίσης πολλές θερμίδες έχουν όλες οι σάλτσες με βάση τη μαγιονέζα.  Αν θέλετε ένα ντρέσινγκ για τη σαλάτα καλύτερα να το φτιάξετε μόνοι σας, ώστε να γνωρίσετε τα συστατικά που χρησιμοποιείτε. Επίσης το ελαιόλαδο παραμένει η ιδανική επιλογή για τη σαλάτα σας, αλλά θέλει προσοχή στην ποσότητα που χρησιμοποιείτε κάθε φορά.

Ζυμαρικά: Σιγουρα θα βρείτε πολλές προτάσεις στον κατάλογο των εστιατορίων με σαλάτες με ζυμαρικά. Όμως το γεγονός πως λέγονται σαλάτες δεν αλλάζει το γεγονός πως περιέχουν ζυμαρικά που έχουν πολλές θερμίδες. Πείτε ναι σε αυτές τις σαλάτες αλλά να τις υπολογίσετε ως κύριο πιάτο στο ζεύμα σας.

Κρουτόν. Μια μικρή χούφτα κρουτόν περιέχει περίπου 100 θερμίδες, πάνω από 200 mg νατρίου και κορεσμένα λιπαρά, ενώ δεν προσφέρει θρεπτικά οφέλη. Άρα την επόμενη φορά που θα φτιάξετε ή θα παραγγείλετε σαλάτα καλύτερα να είναι χωρίς κρουτόν.

Τηγανητό κοτόπουλο. Το κοτόπουλο αποτελεί μια καλή επιλογή για να προσθέσετε στη σαλάτα σας, εάν όμως είναι ψητό και όχι τηγανητό. Γιατί στη δεύτερη περίπτωση είναι πλούσιο σε θερμίδες και το μόνο που θα σας προσφέρει είναι μερικά κιλά παραπάνω.

Tortilla σε λωρίδες:. Η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί να σας προσθέσει περίπου 120 θερμίδες επιπλέον και να μην αναφέρουμε τα κορεσμένα λιπαρά.

Ξηροί καρποί: Αμύγδαλα, καρύδια και φιστίκια, είναι πλούσια σε καλά λιπαρά οξέα.και συνοδεύουν ιδανικά πολλές σαλάτες. Έχουν όμως επίσης πολλές θερμίδες και χρειάζεται πολύ προσοχή και μέτρο στη χρήση τους, ειδικά αν κάνετε δίαιτα

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!